Yarno Huysmans

Yarno Huysmans wist al van kleins af aan dat hij een hotelopleiding wilde volgen. Hij denkt met plezier terug aan zijn PIVA-tijd met zijn leuke klasgroep, koken in Hof van Leysen, uitdagende stages en leuke meerdaagse uitstappen. Na een jaar bij restaurant Nathan kookt hij nu privé bij mensen thuis onder de naam HomeCookingYarno.

oud-leerling Yarno Huysmans
Yarno Huysmans

Kriebels

Yarno Huysmans: "Ik ben in PIVA gestart in het derde middelbaar, in de richting hotel. Al van kleins af aan wist ik dat ik dit wilde doen. Na mijn opleiding in PIVA ben ik gestart in het restaurant van mijn papa, L'histoire in Boechout. Hier heb ik een jaar gewerkt. Al snel merkte ik dat ik iets nieuw wilde opzoeken. Ik heb toen voor de sterrenzaak Nathan gekozen in Antwerpen. Ik heb hier een jaar gewerkt en enorm veel bijgeleerd.

"Al snel kriebelde het om mijn eigen zaak op te starten; deze heet HomeCookingYarno. Ik kook privé bij mensen thuis en voor Verzekeringen Van Dessel. Het leuke aan privékok zijn is dat je mensen echt leert kennen. Mensen zeggen ook eerlijk wat ze ervan vinden en dat maakt me blij! Daarnaast werk ik ook nog in restaurant Thijm. Daarnaast ben ik ook bezig met de uitbreiding van HomeCookingYarno."

 

Oud-leerling Yarno Huysmans
Yarno Huysmans

Talent kan groeien en bloeien

Yarno Huysmans: "Ik ben PIVA heel dankbaar want dankzij deze school ben ik de persoon die ik vandaag ben. Dankzij deze school en voornamelijk chef Godon heb ik de kansen gekregen om te kunnen werken in sterrenzaken. Zo heb ik kunnen werken in Het Land in Berlaar en AirRepublic in Cadzand. Dankzij deze uitdagingen ben ik ook meer opengebloeid.

"Wat ik me vooral herinner van mijn schoolperiode is de leuke klasgroep die we hadden. Dankzij deze klasgroep ging ik ook graag naar school. Ook vond ik de meerdaagse uitstappen heel leuk. Maar het leukste van mijn schoolcarrière blijft toch wel het koken in Hof van Leysen. Wanneer deze dagen eraan kwamen, kwam ik eens zo graag naar school. Daarnaast wil ik de school ook bedanken voor de leuke stages die ze me bezorgd hebben."

Knelpuntberoep

Yarno Huysmans: "Ik moedig iedereen aan om naar PIVA te komen. Mede door corona is de horeca een sector die enorm hard getroffen is. We zoeken veel volk in onze sector en daarom roep ik iedereen op om zeker voor deze school te kiezen!"

Restaurants: