Iris Devolder

Iris Devolder studeerde af in 2011 in technisch bakkerij. Haar studieperiode sloot ze af met een buitenlandse stage in Finland. Met haar blauwe foodtruck van 'Chocolade Atelier Iris' staat ze op de wekelijkse markten.

Oud-leerling Iris Devolder

Na PIVA

Iris Devolder: "In het derde middelbaar ben ik naar PIVA gekomen, naar de afdeling bakkerij. Na mijn zesde jaar heb ik met Erasmus+ een buitenlandse stage gedaan in Finland. Ik heb als patissier gewerkt bij ’t Bakkershuis in Berlaar, eveneens oud-leerlingen, en ook even bij een chocolatier."

Eigen zaak

Iris: "Vorig jaar ben ik m’n eigen zaak begonnen samen met mijn vader. Onze zaak heet 'Chocolade Atelier Iris'. We hebben onze atelier aan huis en staan met onze blauwe foodtruck op de wekelijkse markten. Ik maak pralines, orangettes, chocoladetegels, holgoed voor Sint en Pasen en koekjes."

Oud-leerling Iris Devolder

Goed voorbereid

Iris: "Op school hebben we een goede basis gehad zowel voor praktijk als theorie. Wat me is bijgebleven aan PIVA zijn de gepassioneerde en enthousiaste leerkrachten, praktijklokalen die zijn uitgerust met machines zoals in een echte bakkerij (zo kom je goed voorbereid op de stages)."

Buitenlandse stage

Iris: "Door de eindejaarsreis naar Parijs - waar we enkele dagen bij Lenôtre mochten werken - is de zin om een buitenlandse stage te volgen ontstaan. Die buitenlandse stage in Helsinki was de kers op de taart. Mijn schoolcarrière is zo in schoonheid afgerond.

"Wat ik zou willen zeggen aan nieuwe leerlingen is dat je een echte trotse vakman/vrouw kan worden bij PIVA."