Enrique Beeckmans

Enrique Beeckmans is in 2018 afgestudeerd na een opleiding Restaurant-Keuken en een 7de jaar Restaurantbedrijf en Drankenkennis. Hij deed ervaring op als chef de rang en sommelier in E10 Hoeve en als restaurantmanager en maître d'hôtel in Noordland. In september keert hij terug naar PIVA als leerkracht om zijn passie voor showcooking te delen met onze leerlingen.

PIVA oud-leerling Enrique Beeckmans

Showcooking

Enrique Beeckmans: “Op PIVA heb ik een 7-jarige studie achter de rug. Ik heb zes jaar Restaurant-Keuken gevolgd en een 7de specialisatiejaar Dranken- & Wijnkennis, restaurantmanagement. Mijn passie heb ik gevonden in Restaurant E10 Hoeve. Daar heb ik de kennis opgedaan over showcooking (zaalbereidingen).”

“In E10 heb ik de kans gekregen om chef de rang (eerste medewerker bediening horeca) te worden, ook al was ik student. Toen ik vast in dienst werd genomen combineerde ik deze functie met die van sommelier.

“Tijdens mijn stage in Restaurant Minerva heb ik veel connecties gelegd. Die hebben ervoor gezorgd dat ik – op zoek naar een nieuwe uitdaging – terecht kon in Restaurant Noordland, als restaurantmanager en maître d’hôtel.”

Koningshuis

Enrique: “De zaalbereidingen, geleerd op school en op de stages, komen enorm goed van pas aangezien ik deze bij mij in de zaak ook doe bij de gasten aan tafel. Alsook menuleer en bedrijfsbeheer komen goed van pas.

“Wat me het meeste bij blijft zijn al de mooie wijnreizen en banketten die we gedaan hebben. Zo zijn we naar Bordeaux en Bourgogne geweest. Ook hebben we een banket in het koningshuis gehad en één voor de stichting tegen darmkanker waar ze het dessert op de tafel zelf maakten.

“PIVA geeft je een grote opportuniteit om connecties te leggen, alsook een grote jobzekerheid doordat het meer is dan enkel restaurant, denk maar aan festivals, frituren, café…”

PIVA oud-leerling Enrique Beeckmans
Enrique Beeckmans tijdens de GIP van 6BRKb

Terugkeer naar PIVA

Tijdens het schooljaar 2021-2022 was Enrique jury van de geïntegreerde proef van zesdejaars in ons restaurant Hof van Leysen. Hij beoordeelde de leerlingen in de zaal. En in september 2022 heten we hem welkom in het PIVA-team want dan keert hij terug als praktijkleerkracht. Hij zal zijn passie voor zaalbereidingen kunnen doorgeven aan onze leerlingen.

Enrique: "Ik vind afwisseling heel belangrijk. Vandaar dat ik mijn job in Noordland ook graag doe want daar heb ik de afwisseling van administratie en praktijk. De combinatie met de job als leerkracht voegt daar nog extra variatie aan toe met verschillende klassen en lessen etc. Ik kijk ernaar uit."