Kirsten Grasmichel

Kirsten Grasmichel volgde in PIVA de opleiding slagerij. Na stages in binnen- en buitenland kon ze meteen aan de slag in Butcher’s Store in Berchem. Ze is nu slager in de nieuwe Butcher’s Store South in Antwerpen-centrum.

Oud-leerling Kirsten Grasmichel

PIVA tot nu…

Kirsten Grasmichel: “Ik ben begonnen met beenhouwerij in het derde middelbaar. De lessen waren altijd super leerrijk en ik heb heel veel kansen gekregen. In het zesde middelbaar kreeg ik les van Tony De Clercq die toen de verantwoordelijke was van de Butcher’s Store in Berchem. Door Chef De Clercq heb ik de kans gekregen om in Berchem een fantastische stage te kunnen lopen. Ik heb er veel geleerd zowel over charcuterie als over uitbenen. Na mijn stage ben ik in de Butcher’s Store begonnen als jobstudente.

“Ik heb nog een zevende specialisatiejaar slagerij gevolgd. Hier leerden we meer de kant van fijnkosttraiteur kennen en verdiepten ons nog verder in de charcuterie. In dit 7de jaar heb ik dankzij PIVA en Erasmus+ een buitenlandse stage gelopen in Zweden. Dit was een fantastische ervaring waarbij ik veel verantwoordelijkheid leerde nemen en ondervond hoe ze daar te werk gaan.

“Na het zevende ben ik direct begonnen in de Butcher’s Store en vervolgens in Butcher’s Craft in Aartselaar.”

“In het 7de specialisatiejaar slagerij heb ik dankzij PIVA en Erasmus+ een buitenlandse stage gelopen in Zweden. Dit was een fantastische ervaring waarbij ik veel verantwoordelijkheid leerde nemen en ondervond hoe ze daar te werk gaan.”

Veel kansen gekregen

“Ik werk nu in Butcher’s Store South waar ik insta voor de verzorging van de toog. Ik been het vers vlees mee uit, bind het mooi op, draai worsten en maak gehakt. Ik sta ook mee in de winkel als het eventjes drukker word. Dankzij PIVA heb ik deze zaak leren kennen en heb ik al veel kansen gekregen.”

Leuke schooltijd

“Wat me vooral is bijgebleven van mijn schooltijd in PIVA zijn alle leuke dingen zoals schoolreizen en expo’s waar we naartoe konden. We zijn ook naar een slachthuis geweest. Dat was een aparte ervaring, maar wel belangrijk om dit gezien te hebben.”

Kies ook voor PIVA want…

"Slagerij is een vak apart maar je krijgt er heel veel verantwoordelijkheid, veel verschillende mogelijkheden en een job waar je veel van terug krijgt. Durf zeker de stap te zetten!"

>> Butcher's Store: https://www.thebutchersstore.com/nl/