Jordi Hiel

Jordi Hiel trok na zijn TSO-opleiding hotel naar Zweden, naar Grill Grotesque onder Ola Anderson. Weer in België werkte hij in Hof ten Damme bij Rudi van Beylen en in het pop-uprestaurant van Jaro en Hanne om daarna weer uit te wijken naar Koks in de Faeröer Eilanden. Hij werd ook opgepikt door The Talent Table, een Amsterdams culinair initiatief dat getalenteerde chef-koks verenigt. Momenteel is Jordi op zoek naar een nieuwe uitdaging.

PIVA oud-leerling Jordi Hiel

Van Zweden naar België en weer naar het noorden

Jordi Hiel: "Na mijn opleiding hotel in PIVA ben ik met het toenmalige Leonardo Project voor 5 maanden naar Göteborg in Zweden vertrokken. Ik kwam er terecht in de keuken van een grill restaurant genaamd Grill Grotesque onder de goede leermeester Ola Anderson. Terug in België ging ik aan de slag bij Hanne en Jaro, de winnaars van de eerste editie van Mijn Pop-uprestaurant. Die samenwerking groeide uit tot een mooie vriendschap tot op heden.

"Op zoek naar een nieuwe uitdaging ging ik praten met Rudi van Beylen. Daardoor viel alles op z'n plaats, ik kon in het prachtige Hof ten Damme terecht voor de komende drie jaar. Rudi is een echte mentor en vriend. Tijdens de vakantieperiodes van Hof ten Damme deed ik ook korte stages zoals in het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge en Bohèmic Bistró in Barcelona.

"Met al deze bagage trok ik terug naar het noorden en ging ik naar één van de meest afgelegen restaurants van de wereld en begon bij driesterrenrestaurant Koks in de Faeröer Eilanden (eilanden tussen Denemarken, IJsland en Engeland). Daar staat de versheid en puurheid op de eerste plaats.

"Na deze mooie ervaring kwam een volgend project op mijn pad; tweesterrenrestaurant Oaxen Krog in Stockholm, Zweden, maar corona stak er na 3 maanden al een stokje voor. Begin dit jaar werd ik opgepikt door The Talent Table Amsterdam."

The Talent Table is een Amsterdams culinair initiatief. Ze selecteren getalenteerde chef-koks, sommigen met Michelin-sterren, sommigen waarvan ze denken dat ze op weg zijn naar die ster, maar allemaal met passie, integriteit en liefde voor hun vak. 

"Leuke leergierige tijden waar je veel kon proberen. Soms viel dat mee en soms viel dat tegen, maar dat waren eigen ondervindingen en daar leer je meestal het beste van."
PIVA oud-leerling Jordi Hiel

Wat brengt de toekomst?

Jordi Hiel: "Momenteel denk ik na over mijn volgende stap. Ik help bij vrienden en kook voor kleine eventjes en eigen projectjes. Door de basis die je krijgt bij PIVA kan je aan de slag in elke keuken. Dan is het enkel aan jou om te pushen tot waar je wilt komen, hoe zot het idee soms ook klinkt.

"PIVA geeft de basis, maar je eigen verhaal begint pas echt na de school, op het werkveld. Daar leer je pas echt koken. En daar draait het om natuurlijk."

Mijn tijd bij PIVA

Jordi Hiel: "Als ik terugdenk aan de tijd in PIVA denk ik aan leuke leergierige tijden waar je veel kon proberen. Soms viel dat mee en soms viel dat tegen, maar dat waren eigen ondervindingen en daar leer je meestal het beste van.

"In PIVA is altijd alles aanwezig wat je maar wil om je up to date te houden met alle hedendaagse keuken. Moest ik teruggaan in de tijd zou ik sowieso terug voor PIVA kiezen."