Restaurants

Reserveer in onze didactische restaurants

Laat je verwennen door de leerlingen van PIVA in onze restaurants Hof van Leysen en Bistro Vermeersch. Download de brochure om de menu's te bekijken en reseveer online.

Je kan nog steeds reserveren in onze restaurants, er zijn nog tafeltjes beschikbaar op bepaalde data. Hou er rekening mee dat we ons moeten beperken tot de lesdagen en dat we ook vanuit didactisch standpunt het aantal gasten beperken.

 Heb je nog vragen of opmerkingen bij je reservatie? Je kan telefonisch contact opnemen op het nummer 03 242 26 00. Gelieve rekening te houden met de ochtenddrukte en te bellen nà 10u. 

We verwelkomen u dit schooljaar opnieuw in onze didactische restaurants ‘Restaurant Hof van Leysen', 'Bistro Vermeersch’ en ‘Banketzaal Taillevent’. Mede dankzij u kunnen onze leerlingen hun kennis omzetten in de praktijk; voor echte klanten gerechten bereiden en zorgen voor een vakkundige bediening. Ik wens u uitdrukkelijk en hartelijk te bedanken voor uw bezoek in een van onze didactische restaurants.

Vanaf september 2023 gaat de onderwijsvernieuwing in de derde graad - voor leerlingen van het 5de en 6de jaar - van start. Meer dan tevoren geldt dat de leerlingen de minimumdoelen zo zelfstandig mogelijk moeten bereiken. Daarvoor zullen de leerlingen in kleinere groepjes aan teamwork doen. Anders dan in een ‘gewoon restaurant’ waar een chef de gerechten bereidt en de maître d'hôtel de bediening voor zijn rekening neemt, zijn het onze leerlingen die moeten koken en bedienen onder supervisie van begeleidende vakleerkrachten.

Hof van Leysen

In PIVA leggen we de lat hoog en om het beste uit onze leerlingen te halen hebben we besloten om tijdens deze transitie in het Hof van Leysen te starten met het bereiden en serveren van een 3 gangenmenu: een voorgerecht, twee hoofdgerechten om uit te kiezen en een dessert. Er zal ook voor elk gerecht een plantaardig alternatief worden voorzien. In een volgende stap schakelen we over naar een 4 gangenmenu. Zo kunnen we onze leerlingen laten groeien.

Prijzen in Hof van Leysen:

  • gastronomisch 3-gangenmenu € 40,00
  • gastronomisch 4-gangenmenu € 45,00
  • drankenforfait €19,00 (aangepaste wijnen, waters, koffie met zoetigheden van onze bakkerij-afdeling)

Betalen kan enkel met de bankkaart (geen cash of payconiq).

Bistro Vermeersch

Bistro Vermeersch

In Bistro Vermeersch op woensdag, donderdag en vrijdag zetten de leerlingen van het 5de jaar hun eerste stappen en zullen we dezelfde leerlijn hanteren. We starten met haalbare gerechten en gaandeweg zullen de leerlingen overstappen naar meer complexe gerechten. Op deze dagen sluiten we de lunch af om 14.30 uur zodat er voldoende tijd is voor de vakleerkracht en leerlingen om nabesprekingen en evaluatiegesprekken te houden.

Op maandag en dinsdag in Bistro Vermeersch “Relax” zijn het de leerlingen van het 6de jaar die al een beetje meer ervaring hebben, daardoor kan er deze dagen een uurtje langer getafeld worden.

De vakleerkrachten zorgen voor een gedegen opleiding zodat jullie heerlijk kunnen genieten van wat onze jonge talenten culinair kunnen brengen. Mocht er toch eens iets niet naar wens zijn, spreek dan de begeleidende vakleerkracht aan. Uw feedback wordt zeker geapprecieerd.

Prijzen

Bistro Vermeersch à la carte:

  • soep vanaf € 6,00
  • voorgerecht vanaf € 8,00
  • hoofdgerecht € 12,00 - € 15,00
  • dessert € 4,00

Betalen kan enkel met de bankkaart (geen cash of payconiq).

Vegetarisch, vegan of allergie?

Voor elk gerecht voorzien we een plantaardig alternatief. Wanneer je online reserveert kan je bij 'Opmerkingen' alvast aangeven of je een vegan of vegetarisch alternatief wenst. Ook allergiëen kan je doorgeven.

Lunchen +6 personen

Om de opleiding van onze leerlingen maximaal te benutten geven we de voorkeur aan maximaal 6 personen per tafel. Wil je reserveren voor meer dan 6 personen? Dan kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 03 242 26 00.

Ook als je problemen ondervindt bij het online reserveren, kan je ons daar bereiken. Wil je een reservatie annuleren dan bel je eveneens naar het nummer 03 242 26 00. Online reserveren kan tot 1 werkdag op voorhand.

De mogelijke lesmomenten om banketten te organiseren met de leerlingen zijn beperkt en reeds zo goed als volzet.
Banket Taillevent

Taillevent

Met een groep lunchen in Taillevent

Wil je een feestelijk of zakelijk banket voor 20 tot 40 gasten dan kan PIVA daarvoor zorgen.  Dit kan in onze school enkel op donderdag- en vrijdagmiddag.

Aanvraag banket in PIVA

Gebruik onderstaand formulier om je aanvraag voor een banket in PIVA door te sturen naar de heer Stijn Jammaers, technisch adviseur van Hotel. Met deze gegevens kan hij nagaan wat de mogelijkheden zijn. Hij zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om de details te bespreken.

*
*
 
Een feestelijk of zakelijk banket? Voor welke gelegenheid wens je een banket te organiseren?
*
captcha
 
 

Contact

Als je problemen ondervindt bij het online reserveren, kan je ons bereiken op het nummer
03 242 26 00. Wil je een reservatie annuleren dan bel je eveneens naar dit nummer 03 242 26 00.