Restaurants

Reserveer in onze didactische restaurants

We verwelkomen u graag in onze didactische restaurants ‘Restaurant Hof van Leysen’, ‘Bistro Vermeersch’ en ‘Banketzaal Taillevent’. Mede dankzij u kunnen onze leerlingen hun kennis omzetten in de praktijk: voor echte gasten gerechten bereiden en voor een vakkundige bediening zorgen. Hieronder vindt u de verschillende opties in onze didactische restaurants die dienen om het leerproces van onze leerlingen in de derde graad te ondersteunen.

Menu’s zijn beschikbaar vanaf half september. Hou er rekening mee dat we ons moeten beperken tot de lesdagen en dat we ook vanuit didactisch standpunt het aantal gasten beperken.

Reserveren tot 8 personen in onze restaurants kan via Resengo (zie hieronder). Reserveren voor meer dan 8 personen kan telefonisch op het nummer 03 242 26 00. Gelieve rekening te houden met de ochtenddrukte en te bellen nà 10u. 

Anders dan in een gewoon restaurant, waar een chef de gerechten bereidt en de maître d'hôtel de bediening voor zijn rekening neemt, zijn het in PIVA onze leerlingen die zelf moeten koken en bedienen onder supervisie van begeleidende vakleerkrachten. Ondertussen moeten ze ook digitale, financiële, inclusieve, marketing- en circulaire competenties behalen. We zijn dus geen gewoon restaurant, maar een didactisch restaurant. Onze leerlingen zijn het hele schooljaar, van september tot en met juni, in opleiding.

Hof van Leysen

In het Hof van Leysen leren onze leerlingen op een gastronomische wijze werken, daarom beperken we de tafels tot maximaal 8 personen. De leerlingen serveren 4 gastronomische gangen

3 culinaire starters en een sharing gerechtje
***
Tussengerecht met vis of vlees of plantaardig
***
Hoofdgerecht: à la carte keuze tussen vis, vlees of plantaardig
***
Kaasassortiment en/of dessert

 

Prijzen in Hof van Leysen:

  • Menu € 45. Er zijn op aanvraag volledig plantaardige opties mogelijk.
  • Drankenformule aan € 20 (waters, aangepaste wijnen of alcoholvrije dranken bij tussengerecht en hoofdgerecht, koffie of thee met zoetigheden)
  • Aperitief à la carte tussen € 5 en € 10
  • Kaas in plaats van dessert + € 4, kaasbordje extra € 11, zoete wijn bij kaas en/of dessert € 4
  • Digestieven tussen € 8 en € 12
  • Betalen kan enkel met bancontact.
Bistro Vermeersch

Bistro Vermeersch

Maandag, dinsdag en woensdag: De klassieke keuken

Je mag menukaarten verwachten met bvb Crème Dubarry, Entrecôte Bordelaise, Rundercarpaccio met peccorino, Gentse waterzooi met hoevekip en aardappeltonnetjes, Toast Florentine, Beef Wellington, Parma ham met meloen, Agnès Sorell fluweelsoep, Schartong 'Veronique' en andere klassieke gerechten. In Bistro Vermeersch kies je de gerechten à la carte en kan zo je eigen menu samenstellen.

Prijzen*

  • Soep € 6 - Voorgerecht € 8 - Hoofdschotel € 18 - Dessert € 6
  • Er zijn op aanvraag volledig plantaardige opties mogelijk.
  • Drankenkaart is à la carte beschikbaar (aperitieven, wijnen, alcoholvrije dranken, frisdranken, warme dranken,..)
  • Betalen kan enkel met de bankkaart (geen cash of payconiq).

*dit zijn richtprijzen, naargelang de aankoopprijs van sommige producten kunnen er wijzigingen plaatsvinden.

Donderdag en vrijdag: Bistronomie

In Bistro Vermeersch zetten de leerlingen van het 5de jaar hun eerste stappen om voor ‘echte gasten’ te koken en hen te bedienen. Ze starten met haalbare gerechten en gaandeweg zullen de leerlingen overstappen naar meer complexe gerechten. Op het menu staan gerechten zoals een versgemaakte dagsoep, (vegetarische) burgers, salades, pastagerechten, kroketjes met kaas, vlees of garnalen, steak met frietjes, crème brûlée enzovoort. Ook op donderdag en vrijdag kies je de gerechten à la carte en stel je zo je eigen menu samen.

Prijzen

  • Bistrogerechten op donderdag en vrijdag tussen € 10 en € 16*
  • Er zijn op aanvraag volledig plantaardige opties mogelijk.
  • Drankenkaart is à la carte beschikbaar (aperitieven, wijnen, alcoholvrije dranken, frisdranken, warme dranken,..)
  • Betalen kan enkel met bancontact.

*dit zijn richtprijzen, naargelang de aankoopprijs van sommige producten kunnen er wijzigingen plaatsvinden.

Lunchen +8 personen

Om de opleiding van onze leerlingen maximaal te benutten geven we de voorkeur aan maximaal 8 personen per tafel. Wil je reserveren voor meer dan 8 personen? Dan kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 03 242 26 00.

Reserveert u voor een grotere groep dan kan het zijn dat de tafel omwille van didactische redenen opgesplitst wordt. De tafels zullen dan wel dicht bij elkaar gezet worden.

Ondervind je problemen bij het online reserveren of wil je een reservatie annuleren, bel het nummer 03 242 26 00 (na 10 uur 's ochtends). Online reserveren kan tot 1 werkdag op voorhand.

Banket Taillevent

Taillevent

Met een groep lunchen in banketzaal Taillevent

20 tot 40 personen

We geven onze leerlingen de kans om ook te koken en te bedienen in banketstijl. Tafels worden feestelijk gedekt. Er is naar wens een staande of zittende receptie voor de lunch van start gaat. In het kader van de opleiding van onze leerlingen gaan banketten door in banketzaal Taillevent en enkel op vrijdagen, uitzonderlijk hebben we ook enkele data beschikbaar op maandag en dinsdag en woensdag in januari en februari 2025.

Aanvraag banket in PIVA

Gebruik onderstaand formulier om je aanvraag voor een banket in PIVA door te sturen naar Stijn Jammaers, technisch adviseur van Hotel. Hij zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om de details te bespreken.

*
*
 
Een feestelijk of zakelijk banket? Voor welke gelegenheid wens je een banket te organiseren?
*
captcha
 
 

Contact

Als je problemen ondervindt bij het online reserveren, kan je ons bereiken op het nummer
03 242 26 00. Wil je een reservatie annuleren dan bel je eveneens naar dit nummer 03 242 26 00.