Lotte de Poorter

De Nederlandse Lotte de Poorter heeft als sommelier gewerkt voor sterrenzaak 't Vlasbloemeken in Koewacht. We wensen haar veel succes met de overstap naar restaurant Scherp in Middelburg. Ze roemt het enthousiasme van vakleerkrachten en de connecties die garant staan voor mooie stageplaatsen.

Oud-leerling Lotte de Poorter

PIVA tot nu...

Lotte de Poorter: "Ik ben in PIVA ingestroomd in 4BRK na het afronden van mijn opleiding in Nederland. Na het 6e jaar beroeps Restaurant-Keuken heb ik toch in dubio gezeten of ik de specialisatie keuken of drank- en wijnkennis ging doen. De doorslag gaf Meneer Delforge die samen met Meneer Simons drank- en wijnkennis gaf aan het 7de jaar."

"Door de connecties van de leerkrachten zijn er mooie stageplaatsen beschikbaar!"

Wedstrijd & stages

"De koffiewedstrijd van Rombauts was zeker een hoogtepunt! Door de eerste plaats te behalen bij cuptasting had ik samen met meneer Delforge en meerdere winnaars een trip gewonnen naar The London Coffee Festival. Ik heb stage gelopen in gerenomeerde zaken: van Petit Cuistot (14/20 Gault Millau) in Lier naar Tafeltje Rond (13,5/20 Gault Millau) in Beveren en tot slot Bottles (14,5/20 Gault Millau) in Sas van Gent in Nederland."

Tenerife

"Na PIVA ben ik eerst 6 maanden met Erasmus+ naar Tenerife gegaan. Voor iedere leerling die hierover twijfelt: niet twijfelen, gewoon doen! Een ervaring die je altijd bijblijft. Hierna heb ik nog in een aantal restaurants gewerkt; in de bediening van Tafeltje Rond in Beveren en als sommelier in restaurant 't Vlasbloemeken (een Michelinster) in Koewacht. Nu ga ik de overstap maken naar restaurant Scherp (14/20 Gault millau) in Middelburg."

Enthousiasme & connecties

"PIVA is een school die alle aspecten laat zien van horeca maar ook van bakkerij, slagerij en toerisme. Je krijgt les van heel enthousiaste vakleerkrachten die graag iedere leerling helpen om te slagen in zijn of haar vak. Je krijgt kansen om mee te doen aan grote wedstrijden en leuke evenementen. En door de connecties van de leerkrachten zijn er mooie stageplaatsen beschikbaar!"

Een school in beweging

"Neem zoveel mogelijk informatie op tijdens reizen, evenementen, bij gastsprekers en in de lessen. Hard werken leidt tot succes! Van bistro tot sterrenrestaurant en van bakkerij tot slagerij of gids, PIVA is een school met voor ieder wat wils! Een school in beweging."