Axelle De Bruyn

Axelle De Bruyn wist al van kleins af aan dat ze in een restaurant wilde werken. Na haar studies hotel - met stages in topzaken - kon ze meteen aan de slag in restaurant Zilte *** van Viki Geunes. In september 2022 is ze gestart als praktijkleerkracht in PIVA. Haar job als leerkracht combineert ze met jobs in verschillende restaurants om up-to-date te blijven en haar leerlingen alle nieuwtjes bij te brengen.

PIVA oud-leerling Axelle De Bruyn
Axelle De Bruyn met derdejaars in de keuken

Horecakriebels

Axelle De Bruyn: "Al van kleins af aan wou ik in een restaurant werken. Mijn moeder heeft vroeger De Wilde Zee in Antwerpen opgericht, de horecakriebel zitten dus in mijn bloed!

"De eerste graad middelbaar volgde ik nog ASO wetenschappen moderne talen, maar omdat ik zo graag naar de hotelschool wou, mocht het eindelijk vanaf de tweede graad. Na het tweede middelbaar koos ik er dan ook meteen voor om naar PIVA te gaan. Ik ben gestart in 3TSO hotel. Ik was in mijn nopjes! Eindelijk mocht ik doen wat ik graag deed."

"Ik vind het fantastisch dat ik mijn kennis kan overbrengen op mijn leerlingen. Ik heb eindelijk een job gevonden waar ik al mijn passie kan laten zien, kan delen en veel voldoening haal uit wat ik doe."

Mooie kansen

Axelle: "In het vijfde jaar kreeg ik van meneer Bonte en chef Godon de kans om stage te gaan doen bij Divin By Sepi, de gastrobar van Sepideh Sedaghatnia op het Antwerpse Zuid. Hier heb ik enorm veel geleerd. Sepideh is een super gastvrouw en sommelier. Van haar heb ik de eerste echte kneepjes van het vak geleerd en veel geleerd over wijn. Na mijn stage ben ik hier ook meteen aan de slag gegaan als student.

"Door chef Godon begon ik ook steeds meer interesse te krijgen in de keuken. Via Sepideh heb ik dan de kans gekregen om ook in het Hofke Van Bazel te werken (1*). Daar werkte ik zowel in de keuken als in de zaal. Ik ging bijna elke dag na school werken en werkte elk weekend!

"In het zesde jaar heb ik stage gelopen in restaurant Pure C (**). Ik stond er in de zaal. Omdat ik zo gedreven was, heb ik daar de kans gekregen om na een week chef de rang te mogen zijn en heb ik een week mee de wijnen mogen schenken.

"In 2018 heb ik mijn opleiding hotel succesvol afgerond. Daarna ben ik meteen aan de slag gegaan in T’Zilte (***). Daar was ik chef de rang. Na een tijdje ben ik teruggekeerd naar Divin By Sepi, want daar lag toen mijn hartje."

PIVA oud-leerling Axelle De Bruyn
Axelle De Bruyn met vierderjaars in de zaal

Jobs combineren

Axelle: "Omdat ik op 17-jarige leeftijd ben afgestudeerd en meteen in T’Zilte ben begonnen, heb ik niet de kans genomen om verder te studeren. Ik kreeg er achteraf wat spijt van en ben toen - terwijl ik fulltime in de horeca werkte - gaan studeren voor vastgoedmakelaar. Ik wou mezelf uitdagen.

"Ik ben toen 1 jaar in de vastgoed gestapt, maar steeds flexi blijven doen in restaurant Da Costa en De Ganzenpoel. Al snel merkte ik dat de horecamicrobe in mij steeds weer naar boven kwam. In oktober 2021 ben ik vanaf nul mee in restaurant Fine Fleur (*) gestapt. Het restaurant, onder leiding van Jacob Jan Boerma (*** chef) en Thomas Diepersloot (* chef), is gelegen in Botanic Sanctuary. Hier was ik chef de rang. Voor de service en tussen de 2 services stond ik mee mise-en-place te doen in de keuken.
 

PIVA oud-leerling Axelle De Bruyn
PIVA oud-leerling Axelle De Bruyn

De beste schoolperiode

Axelle: "In september ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als leerkracht in PIVA. Hier geef ik keukenpraktijk, project foodkost, zaalpraktijk en project drank. Maar natuurlijk blijf ik ook tewerk in verschillende restaurants. Ik wil up-to-date blijven en mijn leerlingen alle nieuwtjes bijbrengen die er zijn in de privésector.

"Ik vind het fantastisch dat ik mijn kennis kan overbrengen op mijn leerlingen. Ik heb eindelijk een job gevonden waar ik al mijn passie kan laten zien, kan delen en veel voldoening haal uit wat ik doe.

"Ik heb op onze school de beste schoolperiode in mijn leven gehad, enorm veel geleerd en vrienden gemaakt voor het leven. PIVA heeft mij de kans gegeven om me te ontplooien tot de persoon die ik vandaag ben. Ik heb de kennis overgekregen van gedreven leerkrachten en kansen gekregen om contacten te leggen binnen de privésector.

"Ik raad iedereen aan om voor PIVA te kiezen. Binnen onze verschillende sectoren kan je ontplooien tot een echte vakman! Je leert veel bij, sluit mooie vriendschappen, connecties en je hebt veel werkzekerheid."