Mikolaj Majewski & co

Mikolaj Majewski liep enkele maanden stage in PIVA als student Graduaat Marketing & Communicatiesupport en hij is eveneens oud-leerling. In 2018 studeerde hij af in de richting toerisme. Leerkrachten kennen hem nog als Niko en ook zijn medestudenten zijn hem niet vergeten. Een job voor onze stagiair: hoe zou het zijn met je medestudenten uit je PIVA-tijd?

Mikolaj Majewski

Mikolaj Majewski

Mikolaj Majewski: "Ik ben gestart in PIVA in het derde middelbaar. Ik koos voor toerisme omdat het een richting met veel talen is en omdat je na je studies nog alle kanten uit kan. Toen ik moest kiezen tussen Spaans en Duits koos ik zonder aarzelen voor Duits omdat ik de lessen van mevrouw Clement zo leuk vond. Haar lessen waren inspirerend. Ik luisterde naar Duitse muziek en sprak Duits waar mogelijk. Mijn talenkennis komt nu van pas in het contact met de internationale klanten van mijn webshop met sneakers, mijn passie.

“Ook fijn aan toerisme in PIVA is dat je veel buitenlandse reizen maakt. We hebben de kans gekregen om met de klas naar Slovenië te gaan. Daar heb ik ook mijn stage bij Turizem Bled gelopen. Ik ontmoet graag mensen uit andere landen en leer graag bij over hun cultuur. De lessen van mevrouw Velghe en mevrouw Van Beeck waren fantastisch, ook al was ik geen fan van geschiedenis, de lessen waren een magisch beleving.

Tips voor de huidige studenten van PIVA

Mikolaj: “Op de middelbare school is het belangrijk dat je vrienden maakt want die blijven voor altijd. Ik was al snel bevriend met Nico en wij zijn tot op de dag van vandaag beste vrienden. Een tip die ik kan meegeven: behandel de leerkrachten zoals je zelf behandeld zou willen worden. Voor de rest mag je genieten, want de middelbare jaren zijn de beste jaren."

"Op PIVA voel je je niet een nummer bij de leerkrachten. Ze zorgen dat je je goed voelt, net zoals thuis."
Nico Timmermans

Nico Timmermans

Nico Timmermans: "Ik ben in 2017 afgestudeerd in de richting toerisme. Ik heb altijd mijn weg wat moeten zoeken alvorens echt mijn plaats te vinden. Wie zoekt die vindt, zeggen ze toch? Aan de Erasmushogeschool Brussel ben ik gestart met Toerisme- en recreatiemanagement. Het was een leuke opleiding, een mooi vervolg op toerisme met al die kennis die ik had opgedaan aan PIVA en mijn passie voor talen en reizen en mijn interesse in kunst en cultuur. Maar er kroop veel tijd in het pendelen en daarom ben ik na een jaar overgestapt naar de AP Hogeschool. Ik heb Graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmarketing met specialisatie in logies gevolgd. Deze opleiding heb ik met onderscheiding afgerond in 20-21.

"Na de verhuis naar Brussel met mijn ouders ben ik op zoek gegaan naar een volgende uitdaging in een andere sector: Toegepaste informatica aan de co-hogeschool Odisee in Brussel. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze. In het begin was het een uitdaging, maar vandaag kan ik met trots vertellen dat mijn plek heb gevonden in de specialisatie in artificial intelligence (AI), data engineering, web development en digital consultancy.”

Mijn PIVA-tijd

Nico: “PIVA is een fantastische school, Ik heb mezelf leren ontdekken in een richting waarvan ik eerst niet zeker was of toerisme mijn dada was. De vakken werden met passie gegeven door gedreven leerkrachten die er echt voor je zijn. Op PIVA voel je je niet een nummer bij de leerkrachten, ze zorgen dat je je goed voelt, net zoals thuis."

Tips voor de huidige studenten van PIVA

Nico: "Onder elkaar tussen de studenten komen echte vriendschappen tot leven. Zelfs nu heb ik nog contact met Mikolaj, als we afspreken blikken we vaak terug naar onze tijd op de schoolbanken. Een tip die ik wil delen is: forceer jezelf niet om een bepaalde richting te kiezen in het hoger onderwijs. Neem voldoende tijd om alles te researchen, maar ook om jezelf te ontdekken. Want er is meer dan tijd genoeg om een geschikte carrière te vinden.”

"Ik heb een heel fijne tijd op PIVA gehad. Het lessenaanbod is enorm gevarieerd en de lessen waren enorm boeiend."
Jamie Bals

Jamie Bals

Jamie Bals (afgestudeerd in 2017): "In het laatste jaar toerisme krijg je de kans om enkele weken stage te lopen in het buitenland. De voorbije jaren mochten de studenten naar Slovenië (Bled, Maribor, Ljubljana) en naar IJsland. Sinds mijn stage in IJsland heeft het noorden mijn hart gestolen. We hebben samen met de klas heel mooie herinneringen aan PIVA. Ik heb zelf meegedaan met Erasmus+ in Riga, het AEHT-project in Londen en de rondreis in Nord-Pas-de Calais. PIVA was de ideale voorbereiding op mijn bachelorstudie Toerisme en Recreatiemanagement aan Thomas More Mechelen.” 

Mijn reis naar het zuiden van Frankrijk

Jamie: “Tijdens mijn studies heb ik stage gelopen bij de tour organisator Absolutely Southern France in het zuiden van Frankrijk. Ik had de opdracht om groepsreizen voor specifieke doelgroepen te organiseren. Bijvoorbeeld Excited About Food Tour waarin een bekende, lokale chef uit Santa Fe naar het zuiden afreist met ‘foodies’ of haar volgers, fans die met haar mee op culinaire tocht willen trekken in het zuiden van Frankrijk. Andere opdrachten waren het voorbereiden en organiseren van tours, prospectreizen voorbereiden en uitvoeren, communicatie met reizigers en service providers, reservaties maken enz… “

“Tijdens de weekends ging ik zelf op ontdekking en nam de trein naar de verschillende steden in Frankrijk waaronder Nîmes, Carcassonne, Avignon, Aix-en Provence, Arles, Montpellier, Toulouse... Ik herinner me nog heel goed dat mevrouw Van Beeck het vaak over Aix-en Provence had, omdat Vincent Van Gogh daar zijn topstukken had geschilderd net als Paul Cézanne. Ik werk nog steeds voor Absolutely Southern France, zo ging ik afgelopen september opnieuw naar het zuiden om mee de Excited About Food Tour 22 te begeleiden.”

Toerisme & events

Jamie: “Ik ben na 4 jaar afgestudeerd en heb gekozen om een tweede bachelor te volgen: Event en Project management - Events for Business aan Thomas more Mechelen. Het is een mooie afsluiter op mijn voorafgaande studie. In de toekomst zou ik graag toerisme en events willen combineren."

Luna Van Waelvelde

Luna Van Waelvelde

Luna Van Waelvelde (afgestudeerd 2017): "Na mijn studies toerisme aan PIVA ben ik gestart met toegepaste psychologie. Omdat het niet helemaal mijn ding was, ben ik overgeschakeld op orthopedagogie. Deze opleiding heb met succes afgerond. Ik heb ervoor gekozen om op een school zorg te geven. Mevrouw Van Beeck, mevrouw Velghe en mevrouw Clement waren enkele van mijn voorbeelden hoe ik zelf voor een klas wil staan en kennis wil overbrengen. Daarnaast doe ik digital design van posters en foto's als extra bijverdienste. Ik zie dit vooral als hobby.”

Gevarieerd, boeiend en leerrijk

Luna: “Ik heb een heel fijne tijd op PIVA gehad. Het lessenaanbod is enorm gevarieerd en de lessen waren enorm boeiend. De richting toerisme biedt enorm veel aan algemene kennis en mogelijkheden voor later. Ook de reizen naar China, IJsland en Letland waren enorm leerrijk voor onze ontwikkeling en kennis van andere culturen.”

Tips voor de huidige studenten van PIVA

Luna: “Ga tijdens het middelbaar op zoek naar je interesses en naar wat je echt graag doet, zonder je teveel druk te maken over “wat erna komt”. Geniet van deze periode en de vrienden die je maakt."

Medestudenten van Niko, Nico, Jamie en Luna startten na PIVA met volgende studies:

  • Orthopedagogie
  • Lerarenopleiding
  • Toerisme en Recreatiemanagement
  • Toegepaste Psychologie
  • Communicatiemanagement
  • Human Resources
  • Branding & Advertising
  • Journalistiek
  • Hotelmanagement 
  • Toegepaste Informatica