Dimitri Van Berlo

Dimitri Van Berlo viert dit jaar het 15-jarig bestaan van zijn eigen zaak Chef's Table in Burcht. In zijn moestuin van 3 voetbalvelden groot teelt hij de groenten voor het restaurant.

Oud-leering Dimitri Van Berlo

PIVA tot nu...

Dimitri Van Berlo: "Na twee jaar in een andere school in de jaren 80 heb ik toen met m'n ouders besloten om een beter en hoger niveau op te zoeken en zo ben ik bij PIVA uitgekomen. Ik volgde de opleiding hotel en een specialisatiejaar traiteur. Daarnaast heb ik ook nog twee jaar in avondschool opleidingen gevolgd. In 1991 ben ik afgestudeerd."

Ervaring opdoen

"Mijn eerste vaste job - na mijn weekendwerk in restaurant De Reinaert in Sint-Niklaas en De Schandpaal in Beveren - was bij restaurant 't Zoutvatje in Zwijndrecht. Daarna ben ik met mijn toenmalige vriendin op 19-jarige leeftijd mijn eigen zaak begonnen in Schoten, restaurant T’Paaltje in de Paalstraat. Die zaak hebben we een tweetal jaren gehad om dan te stoppen en meer ervaring te gaan opdoen.

"We zijn toen samen beland in restaurant Preud’Homme op de Suikerrui in Antwerpen waar ik me opgewerkt heb tot chef. Ik heb er 11 jaar gewerkt en 9 daarvan was ik chef. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging die we vonden in restaurant Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik. Daar zijn we iets langer dan een jaar gebleven om dan 15 jaar na onze eerste zaak nogmaals te proberen onze eigen zaak op te starten in het dorp waar we nog steeds wonen, in Burcht. In 2006 was Chef’s Table geboren."

3 voetbalvelden groot

"Na 11 jaar was het tijd om met de grote jongens mee te kunnen en kochten we een nieuwe eigendom dat volledig gesloopt werd en waar we eind 2017 naartoe verhuisden, naar de overkant van de straat. Hier is alles vanaf nul en splinternieuw aangekocht. Vijf jaar geleden hebben we ook een moestuin aangelegd van 3 voetbalvelden groot. Alles wat we telen verbruiken we zelf!

"Dit bleek nog meer dan bij de eerste opening een schot in de roos en dit jaar - 2021 - zal onze Chef’s Table 15 jaar bestaan."

Hier is het begonnen

"Dit is de weg die ik heb afgelegd en PIVA is waar alles begonnen is, namelijk met een topopleiding met als leermeesters de heren Chef De Wachter, Dirk De Schutter, Dirk De Wilde, Dhr Schreurs, Luc Walgrave.... en nog velen."