Jasmin behaalt goud op AEHT Cornet Trophy

publish date
16.03.2023

‘AEHT Cornet Trophy’ is een wedstrijd voor Belgische hotel- en toerismescholen en is de preselectie voor de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Vilnius Litouwen in het najaar van 2023. 'Tourist Destination' is één van de vier competities van AEHT Cornet Trophy naast Culinary Art, Restaurant Service en Pastry.

AEHT Cornet Trophy 2023 - Tourist Destination
Jarne Stessens & Jasmin El Menialawy
AEHT Cornet Trophy: Voorstel Team 1 Tourist Destination

Om de leerlingen uit te dagen de nieuwe visie en de 6 thema’s van Toerisme Vlaanderen beter te leren kennen, werkten we voor de wedstrijd Tourist Destination van de AEHT Cornet Trophy een combinatie-opdracht uit. De deelnemers moeten een 5-daags reispakket voorstellen waarbij ze de troeven van de provincie Antwerpen in de verf zetten, gecombineerd met 2 thema’s uit de nieuwe visie van Toerisme Vlaanderen

Volgens die nieuwe visie richt Toerisme Vlaanderen zich vanaf nu op de ‘meerwaardezoekers’. Reizigers die zich verdiepen en op zoek gaan naar authentieke belevingen. Alle projecten worden getoetst aan de 6 thema’s die aansluiten bij het DNA van Vlaanderen:

  • Erfgoedbeleving,
  • Vlaanderen Natuurlijk,
  • Culinair erfgoed en toekomst,
  • Vlaanderen Fietsland,
  • Congressen en events en
  • Iedereen verdient vakantie.
AEHT Cornet Trophy: winnend team Tourist Destionation met juryleden
Team 1 met juryleden Gaston Maes en Yanne Bots

Het winnende team van Jasmin El Menialawy (PIVA) en Jarne Stessens (VTI Spijker) kreeg als opdracht de combinatie van de thema’s: Vlaanderen natuurlijk en Congressen en Events.

De jury - Gaston Maes (Toerisme Provincie Antwerpen) en Yanne Bots (Cirkel Reizen) - was bijzonder lovend over de insteek van het team, de uitwerking van het programma en de presentatie.

Met hun bedrijf Dynamic travel, gespecialiseerd in teambuildings en events, ontworpen ze een gebalanceerd en creatief programma met workshops en teambuildingactiviteiten voor een advocatenkantoor.

Antwerpen en Mechelen worden vaak gekozen voor het grote aanbod aan vergaderzalen en congresmogelijkheden, maar het team trok de 2 thema’s helemaal door en koos voor een landelijke locatie met vergadermogelijkheden: het luxueuze boetiekhotel Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee.

Gasten kunnen er heerlijk dineren in het gastronomisch restaurant en gebruik maken van de vergaderzalen. Alles is er modern en warm ingericht, zodat deelnemers aan vergaderingen hier zich meteen thuis voelen.

Op het programma: interessante sprekers tijdens de workshops, spoorfietsen tussen de natuur in Kapellen, een wandeling in Merksplas Kolonie, een bezoek aan een alpaca boerderij, een avontuurlijke tocht per kajak op de kleine Nete en een infosessie in het Arboretum in Kalmthout.

Doel van het team: de werknemers van het bedrijf dichter bij elkaar brengen en te inspireren voor de toekomst. Met dit programma zouden ze daar ongetwijfeld in slagen. 

Proficiat aan Jasmin en Jarne!

Ann Liekens, coördinator toerisme PIVA