6 oud-leerlingen op Erasmus+ avontuur

publish date
18.09.2017

Vandaag, 18 september,  is het D-Day voor onze Erasmus+ studenten.  Zes pas afgestudeerde pivastudenten beginnen aan het avontuur van hun leven.

Chen gaat  Zweden onveilig maken. Alexander 7BSR gaat zijn kookkunsten tonen in Noord-Ierland. Mike gaat de geheimen van het ijs in Italië ontdekken. Caitlin vertrekt op Fins avontuur. Tilischa wordt een echte Parisiene en Dorinda spreekt misschien wel vloeiend Spaans na 5 maanden Tenerife.

Veel succes!

 

Sportdag 1e graad

publish date
09.09.2017

Afgelopen week gingen de leerlingen van de eerste graad al direct een sportieve uitdaging aan: kennismaken met verschillende sporten én elkaar.

De eerste week op school is altijd erg spannend. Je komt in een nieuwe klas en je kan direct al nieuwe vrienden en vriendinnen maken. Voor onze eerste jaars leerlingen is het zelfs de eerste keer op in het secundair onderwijs!

Tijdens de onthaalweek krijgen de leerlingen daarom de kans om elkaar op een hele andere manier te leren kennen: door sport. Tijdens hockey, basketbal, hardlopen en nog veel meer sporten haalden de leerlingen het beste in elkaar naar boven.

Met de krachtige ondersteuning van de leerkrachten uit de eerste graad, was deze dag meer dan een succes!

Jurgen Baert wint Belgian Chocolate Master

publish date
14.06.2017

Jurgen Baert, leraar op PIVA, sleepte gisteren de titel van Belgian Chocolate master – overall winner - in de wacht. Hierdoor zal hij in 2018 ons land verdedigen op de internationale finale waarin de 20 beste chocolatiers van de hele wereld het tegen elkaar opnemen.

Op 13 juni streden 4 kandidaten om de titel ‘Belgian Chocolate master’.  

Jurgen Baert, vakleerkracht van de provinciale school PIVA uit Antwerpen werd uitgeroepen tot overall winner!
Hiermee verzilverde hij zijn ticket voor de internationale finale van de World Chocolate master. Dit vindt in het najaar van 2018 plaats in Parijs.

Het Antwerpse provinciebestuur is bijzonder trots dat één van haar leraren deze prestigieuze prijs in de wacht sleept.

www.piva.be

www.worldchocolatemasters.com

© Provincie Antwerpen

Ophélie (5 toerisme) wint een plekje in het Letterenhuis

publish date
08.06.2017

Eind januari namen de leerlingen van 5TSO deel in het kader van het vak Nederlands aan een workshop in het Letterenhuis. Ze leerden over Paul van Ostaijen en maakten zelf een expressionistisch kunstwerk. De schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou was de ambassadeur van dit project en selecteerde de mooiste kunstwerken om een tentoonstelling samen te stellen. Meerdere scholen namen hieraan deel.

Uit de verschillende inzendingen werden de werkjes van maar liefst 21 PIVA-leerlingen uitgekozen om deel uit te maken van de tentoonstelling Inspiratie Overal. Ish koos ook drie favoriete werken uit. De drie makers werden beloond met een boekenpakket. Ophélie Tiliière, leerling van 5 Toerisme, was één van de gelukkige winnaars. Van harte gefeliciteerd!

Jamie's avontuur in IJsland

publish date
15.05.2017

Tijdens haar stage in IJsland, hield Jamie uit 6 toerisme een blog bij.
Ben jij ook zo benieuwd naar haar avonturen?
Klik dan snel op deze link! http://blog.adventures.is/tag/jamie-tackles/

1B op de fiets met Provelo

publish date
15.05.2017

Fietsen in druk verkeer loopt niet altijd van een leien dakje. Een grondige beheersing van je fiets is dan ook noodzakelijk. En dat is wat onze leerlingen uit het eerste jaar beroeps vorige week hebben geleerd.

Na een leuke les theorie, stapten de leerlingen op de fiets. Eerst leerde ze de fiets kennen op het schoolplein, waarna ze in het verkeer alle kennis mochten uit testen.

Komen proeven van PIVA!

publish date
18.04.2017

Op zaterdag 22 april 2017 zal onze opendeurdag doorgaan. Van 11u00 tot 17u00 ben je van harte welkom om onze school te leren kennen en verkennen. Er zijn ook een tal van workshops waar kennis kan maken met de verschillende afdelingen in de school.

Wat?                      Opendeurdag
Waar?                    PIVA Antwerpen, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen
Wanneer?              22 april 2017 11u00 - 17u00
Inschrijvingen?     Voor alle jaren en alle richtingen vanaf 11u00

Maak kennis met PIVA!

publish date
23.02.2017

Op woensdag 22 maart 2017 zal onze doedag doorgaan. Van 13u00 tot 16u00 ben je van harte welkom om onze school te leren kennen en verkennen. Er zijn ook tal van workshops waar je kennis kan maken met de verschillende afdelingen in de school.

Wat?          Doedag
Waar?        PIVA Antwerpen, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen
Wanneer?  22 maart 2017 13u00 - 16u00

 

Wil je nog even nagenieten van de doedag van vorig jaar?

Neem dan snel een kijkje op onze Facebookpagina voor de foto's:

https://www.facebook.com/PIVAAntwerpen

 

MEER INFO?

03 242 26 00
info.piva@provincieantwerpen.be

City guiding for vet 2017

publish date
13.02.2017

De leerlingen van 5 toerisme werken ook dit schooljaar in het kader van een Erasmus+ project samen met leerlingen uit Finland en Letland.

Onze leerlingen van 5TT zijn alvast begonnen aan de voorbereidingen voor het onthaal van de 10 Letse leerlingen die eind maart naar Antwerpen komen.  De PIVA leerlingen gaan zelf voor een week op project naar Helsinki in mei 2017.

Tijdens dit project ontwikkelen de leerlingen digitaal een stadsbezoek en een route aan de hand van eigen voorbereidingen. De resultaten zullen uiteindelijk beschikbaar zijn in 6 talen in de drie steden.

De leerlingen gebruiken bestaande software en gaan samen met de studenten in het buitenland de routes opmaken en testen.  Vorig schooljaar werden al voorbereidingen en testen in dit project gedaan, dit schooljaar werkt men naar de effectieve resultaten.

Voor de leerlingen uit het vijfde jaar technisch is het project een grote uitdaging en een ervaring om het gebruik van de vreemde talen in de praktijk om te zetten.

Lage-emissiezone Antwerpen

publish date
30.01.2017
Vanaf 1 februari 2017 voert stad Antwerpen in de kernstad en op Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ) in. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Als je voertuig de LEZ niet binnen mag, kan je op enkele plekken aan de Singel nog terugdraaien, onder meer op de strook tussen Jan Van Rijswijcklaan en Generaal Lemanstraat. Meer info vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Olympisch goud voor PIVA?

publish date
18.10.2016

Zaterdag 22 oktober neemt voedingsschool PIVA in Duitsland deel aan het grootste vierjaarlijks kooktreffen ter wereld. Het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen gaat naar Erfurt met twee individuele deelnames van leraars van de bakkerijafdeling en een culinair team dat deelneemt in de categorie ‘gemeenschapsrestauratie’. 

Deelnemers

Het culinair team van 4 bestaat uit Dirk Van Calster (technisch adviseur hotelafdeling), Frédéric Vandermeer (leraar keukenpraktijk), Bert Vogels (leraar slagerijafdeling) en Frieda Lemmens (lerares bakkerijafdeling). Het veelzijdige team van PIVA neemt deel in de categorie ‘gemeenschapsrestauratie’.

Jurgen Baert en Frank Van Vaerenbergh, twee leraars van de bakkerij-afdeling, dingen mee in de categorie ‘artistieke patisserie’.


Bronzen plak

In 2012 haalde PIVA brons met het culinair team op de ‘Culinary Olympics’ in Erfurt. In 2014 deden ze dat nog eens over op de ‘Culinary World Cup’ in Luxemburg. Op 22 oktober 2016 wagen zes medewerkers van PIVA weer hun kans op de ‘Culinary Olympics’ ofte International Exhibition of Culinary Art in Erfurt. 


International Exhibition of Culinary Art

Dit vierjaarlijkse kooktreffen is één van de grootste en meest prestigieuze culinaire events ter wereld. De editie van 2016 vindt net als vorige editie plaats in Erfurt, Duitsland. De allereerste editie van ‘International Exhibition of Culinary Art’ dateert van 1900. Toen deden er vier landen mee. In 2012 participeerden maar liefst 54 landen en 1600 chef-koks aan deze hoogstaande culinaire olympiade. Provinciaal Instituut PIVA is vereerd dat zes van haar medewerkers op 22 oktober strijden voor de ereplaatsen.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
International Exhibition of Culinary Art: zaterdag 22 oktober tot en met dinsdag 25 oktober

Waar:
International Exhibition of Culinary Art: Erfurt, Duitsland

Meer info:
www.piva.be
www.olympiade-der-koeche.com

Volgende van de detaillijst