Hoogdagen voor slagerij op vakbeurs Artisan

publish date
02.10.2025

Zondag 28 september 2025 werd een absolute hoogdag voor de Belgische slagers en slagerijscholen op de vakbeurs Artisan in Kortrijk. Op één dag vonden maar liefst vier grote wedstrijden plaats: de Meesterschapswedstrijd 2025, de Eurobeef 2025, de Juniorcup én de Saint Hubert wedstrijd Terrine van Wild.

Ereprijs voor Tygo De Meirleir op Artisan 2025

Onze leerlingen van het 7de specialiteitenjaar Culinair slager lieten zich niet onbetuigd. Twee leerlingen streden mee in de Juniorcup en samen met hun vier klasgenoten dienden ze elk een eigen creatie in voor de terrinewedstrijd.

Met twaalf gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille kwamen de jonge slagers trots terug naar PIVA.

  • In de Juniorcup behaalde Tygo De Meirleir de ereprijs voor de beste ambachtelijke droge worst met zijn Italiaanse salami met clean label.
  • Sayaru Dils mocht het podium op om de ereprijs voor ambachtelijke gezouten ham en geleibereidingen in ontvangst te nemen.
  • Ook de terrines van wild oogstten lof: drie van de zes inzendingen kregen goud, met bijzonder lovende jurycommentaren. Lian De Meyer en Sayaru Dils werden bovendien extra bekroond met een ereprijs voor hun terrine van wild in korstdeeg.
Ereprijs voor Sayaru Dils op Artisan 2025

Tijdens de prijsuitreiking werd bovendien oud-leerling Philippe Ceursters uitgeroepen tot Tweede beste beenhouwer van België 2025. Ook oud-leerlingen van Kwaliteitsslagerij Thyssen (Hoboken) en Slagerij JEMI (Wilrijk) vielen meermaals in de prijzen met diverse gouden en zilveren diploma’s.

Een dikke proficiat aan al onze deelnemers en oud-leerlingen voor hun vakmanschap, inzet en schitterende resultaten!