PIVA's Young Master Chefs 2023

publish date
27.04.2023

Tijdens de Opendeurdag strijden tweedejaars om de titel van Young Master Chef. Ze kunnen kiezen of ze zich willen meten met medeleerlingen in de afdeling bakkerij, slagerij of hotel.

Deelnemers Young Master Chef 2023
Deelnemers en begeleiders van Young Master Chef 2023

Wat een bevlogen deelnemers! Het was duidelijk dat de deelnemers goed opgelet hadden in de lessen praktijk, veel geoefend hadden thuis en recepten geproefd en bijgestuurd hadden in de aanloop naar de wedstrijd op de Opendeurdag op 22 april 2023.

Young Master Chef 2023 slagerij
Young Master Chefs Liam Roggeman en Nand Van den Broeck

Young Master Chef 2023 slagerij

In de slagerij strijden de deelnemers in duo om de mooiste gourmetschotel voor te stellen. Alle duo's hebben schitterend werk geleverd. De jury - oud-leerkracht Ruud Martinus en technisch adviseur slagerij Bert Vogels - was dan ook erg onder de indruk van hun prestaties. De titel Young Master Chef slagerij gaat naar het duo Liam Roggeman en Nand Van den Broeck voor hun gourmetschotel. 

Young Master Chef 2023 bakkerij
Young Master Chef Robbe Lauwrys

Young Master Chef 2023 bakkerij

Alle taartjes van de deelnemers bakkerij konden zo de toog in van een bakkerszaak. Juryleden Jan Van Herp en Christa Muyldermans waren zeer onder de indruk. Alle vijf de tweedejaars mogen dus trots zijn op hun werk, maar Robbe Lauwrys neemt ook de beker mee naar huis.

Young Master Chef 2023 hotel
Young Master Chefs Daan Bruyenne en Angelica Van Zantvoort

Young Master Chef 2023 hotel

Ook de deelnemers hotel waren aan elkaar gewaagd en leverden heerlijke gerechten in bij juryleden Jos Roovers en Frédéric Vandermeer. De jury geraakte er niet uit en kroonde daarom twee leerlingen tot Young Master Chef hotel: Daan Bruyenne en Angelica Van Zantvoort.

Ben je gepassioneerd door voeding en toerisme? Dan ben je bij PIVA op de goede plek. Onze leerkrachten delen graag hun vakkennis en ruime ervaring met jou. Vanaf het eerste jaar geniet jij van een topopleiding.