Het nieuwe thema voor de richting Toerisme

publish date
04.09.2023

De tijd dat reizigers vooral graag een hele dag languit lagen te bruinen ligt al lang achter ons. Op reis gaan en met een koffer vol herinneringen terugkomen. Dat is de droom van elke vakantieganger.  

Thema in de opleiding toerisme

'Actieve vakanties'

Uiteraard is er niets mis met dolce farniente, een boek lezen, zalig in de zon liggen, of een weekje niets doen, maar de mooiste belevingen creëer je door er samen op uit te trekken.

Bergbeklimmen, paragliden, zip-lining,  bungeejumpen, skiën, snowboarden… Actieve vakanties kun je invullen met de meest avontuurlijke sporten en activiteiten, maar een actieve vakantie beleef je evengoed door recreatief te fietsen, door rustig te suppen op het water, yogalessen te volgen in Thailand, door te wandelen langs de zee,  door schilder- of muziekworkshops te volgen, of een keramiekstage in Mallorca.

Nadat we de voorbije jaren hebben gewerkt rond de thema’s duurzaam toerisme (schooljaar 2021-2022) en toegankelijk toerisme (schooljaar 2022-2023), gaan we met de leerlingen nu op zoek naar de kleine extra’s die een reis nog meer pit geven en waardoor reizigers met die koffer vol herinneringen (én anno 2023 ook met een indrukwekkende instagrampagina) thuiskomen.

Wij gaan daarvoor met het toerismeteam alvast aan de slag om die belevingen tijdens excursies, studiereizen en op school bij de voorbereidingen te creëren.

Ann Liekens, coördinator toerisme

  • Meer info over de opleiding toerisme vind je hier