Klas van 2020: De toppers van de afdeling Bakkerij

publish date
30.06.2020

Gezien de coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn, ziet de proclamatie er anders uit dan normaal. De proclamatie gaat door per klas en is toch net iets minder feestelijk dan andere jaren. Daarom willen we de verdienstelijke leerlingen toch ook online in de kijker zetten.

Klas van 2020: bakkers studeren af
Klas van 2020: 6TB
Klas van 2020 Caro Van den Sanden 6TB

Caro Van den Sanden van 6TB maakte voor haar geïntegreerde proef een entremet met onderaan crumble, binnenin een dacquoise van hazelnoot en hazelnootcrème, met meringue en chocolademousse. Zo delicieus als het klinkt!

Caro wordt uitgeroepen tot de meest verdienstelijke leerling van 6TB door de klassenraad voor haar inzet en positieve gedrevenheid. Caro blijft ondanks alles optimistisch en doet haar werk steeds met een smile.

Bekijk online het magazine van 6 TSO Brood en Banket

Klas van 2020 Lore Vaerewijck 6BBa

Het hemelse gebak van Lore Vaerewijck uit 6BBa komt op een krokante bodem van witte chocolade en gepofte rijst met een vulling van kokos crémeux, amandelbiscuit en een coulis van frambozen en rondom, witte chocomousse.

Lore is een doorbijter en een perfectionist, ze komt op voor zichzelf en anderen; kwaliteiten die van haar een verdienstelijke leerling maken.

Bekijk online het magazine van 6 Beroeps Banket Bakkerij

Klas van 2020 Cedric Dierckxsens 6BBb

De GIP-taart 'Brazil' van Cedric Dierckxsens uit 6BBb had een vulling van passievruchten crémeux en een mousse van pure chocolade met chocolade amandelbiscuit.

Cedric is zeer gedreven - in theorie en praktijk - en haalt steeds het onderste uit de kan voor elke opdracht.

Bekijk online het magazine van 6 Beroeps Banket Bakkerij

Klas van 2020 Julie Van Bogaert 7BBb

De geïntegreerde proef van het 7de specialisatiejaar was een chocoladepraline of -reep. De praline van Julie Van Bogaert is opgebouwd uit een krokant laagje met praliné, Sao Thomé ganache en frambozenconfit. Een juweeltje!

Julie is een gemotiveerde leerling die er samen met Emma voor gezorgd heeft dat het GIP-magazine er zo mooi uitziet. Bovendien behaalde ze zilver op de wedstrijd Junior Gelato Chef Carpigiani.

Medaillewinnaars Bakkerij in 2019-2020
Op de foto: kolom links Evy, Arno en Lotte; kolom midden Julie en Emma; kolom rechts Sara en Ella

 

Medaillewinnaars 2019-2020

De studenten bakkerij hebben tijdens het schooljaar 2019-2020 talrijke prijzen behaald:

PMG bakery award - onder leiding van Chef Frank Van Vaerenbergh

  • Goud: Arno Simons (5BBb) categorie luxebrood
  • Goud: Ella Lenjou (5BBb) categorie nutrion brood
  • Goud: Evy van den Besselaar (6BBa) categorie boterkoek
  • Goud: Lotte Verstraeten (6BBa) categorie eclairs

Belgian Students Pastry Awards

  • Zilver + Prijs van de jury (7BBC) Sara Possemiers

Junior Gelato Chef Carpigiani

AEHT in Kroatië

Proficiat aan alle leerlingen die in dit moeilijk en speciaal jaar zo goed gepresteerd hebben! Succes in jullie verdere studies en carrières.

Heb je ook zin in een opleiding bakkerij? Surf rond op onze website: