PIVA stunt op bakkerijwedstrijden

publish date
12.03.2020
PMG Bakery Awards & Belgian Students Pastry Awards

PIVA stunt op topwedstrijd bakkerij: 7 gouden medailles

Vier leerlingen, twee oud-leerlingen en een topchef van Provinciaal Instituut PIVA hebben hun slag thuisgehaald door op de PMG Bakery Awards maar liefst 7 gouden medailles in de wacht te slepen.

De PMG Bakery Awards is de zoektocht naar de Beste Bakker in de categorieën nutrition brood, luxebrood, stokbrood, eclair en koffiekoek. Meer dan 50 creaties van 43 deelnemers werden beoordeeld door een professionele vakjury.
De medailles zijn gewonnen door:
● Goud: Arno Simons (5e jaar bakkerij)– categorie luxebrood
● Goud: Ella Lenjou (5e jaar bakkerij) – categorie nutrion brood
● Goud: Evy van den Besselaar (6e jaar bakkerij)– categorie boterkoek
● Goud: Lotte Verstraeten (6e jaar bakkerij) – categorie eclairs
● Goud: Lars Tilburgs (oud-leerling PIVA) – categorie stokbrood
● Goud: Chef Van Vaerenbergh ( leerkracht bakkerij PIVA & CVO Vitant) – categorie boterkoek en nutrition
● Zilver: Kyan Libot (oud-leerling PIVA) – categorie luxe

Daarnaast zijn wij ook erg trots op de aanstelling van Frank Van Vaerenbergh. Hij mag zich vanaf vandaag ‘Ambassadeur Du Pain’ noemen, ambassadeur van één van de grootste evenementen in de bakkerij wereld!

Bekijk foto's van de winnaars en hun producten: http://bakery.pmg.be/nl/dossier/EBKbe2011W01_00?project=EBKbe2011E01&email=frank.harlekijn@belgacom.net

Frank Van Vaerenbergh
Chef Van Vaerenbergh

PIVA stunt opnieuw op Belgian Students Pastry Awards

Sara Possemiers – 7de jaar banketbakkerij en chocoladebewerking – kaapte twee van de vier prijzen weg op de Belgian Students Pastry Awards, de prijs van de jury en de 2de plaats.

16 studenten van Vlaamse en Waalse bakkerij- en hotelscholen namen deel aan de wedstrijd in Anderlecht. In de jury zetelden o.a. Meilleur ouvriers de France Stéphane Leroux en Sébastien Trudelle.

Possemiers taart “Aurora” is opgebouwd rond het thema winter. Aurora verwijst naar het noorderlicht dat enkel zichtbaar is in de wintermaanden. Het Italiaans schuim verbeeldt een sneeuwlandschap met ijsbeer. Het smaakpalet is eveneens winters, bestaande uit biscuit Japonnais, confit van cassis en framboos, karamelcremeux en een mousse van kastanje.

Prijs van de Jury: de degustatiejury onder leiding van Meilleur ouvriers de France Stéphane Leroux en Sébastien Trudelle was weg van de smaak van de taart en van de gebruikte technieken.

Sara wordt gecoacht door PIVA-chefs Kris Van Rysselberghe en Kristof De Vocht.

Sara Possemiers - Pastry awards
Kris Van Rysselberghe, Sara Possemiers en Kristof De Vocht

Volgende van de detaillijst