7BG&E creëert gerecht voor de fusie van de havens van Antwerpen en Zeebrugge

publish date
03.05.2022

De fusie van de havens van Antwerpen en Zeebrugge is een feit. Leerlingen van het 7de jaar Gastronomie & Events creëerden een gerecht met streekproducten voor het magazine 'Thuishaven' van Port of Antwerp Bruges. Het gerecht met buikspek, beuling, koffie, chocolade en wortel werd eveneens geserveerd op het fusiefeest voor het havenpersoneel.

7BG&E in Thuishaven, het magazine van Port of Antwerp Bruges

De havens van Antwerpen en Zeebrugge verschillen van elkaar - de één is een rivierhaven, de ander een kusthaven - en vullen elkaar perfect aan. De leerlingen van het 7de jaar Gastronomie van PIVA en van Ter Groene Poorte brengen elk met een gerecht - een vlees- en een visgerecht - de haven op je bord.

PIVA gaat voor de zoete smaken van buikspek met Elixir d'Anvers en appelstroop en voegt er polderwortelen uit het Waasland aan toe.

Jasper Delen (7BGE) in 'Thuishaven': "Antwerpen is de grootste koffiehaven van Europa. Er arriveert ook veel cacao. Daarom verwerken we koffie en chocolade in de verse bloedworst of 'beuling'. De haven zorgt voor veel welvaart. Als knipoog werken we het gerecht af met bladgoud."

Je vindt de recepten terug op de website van Port of Antwerp Bruges.

Een fusie van smaken: de haven op je bord - een film door Port of Antwerp Bruges

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.