Smartschool

PIVA Smartschool

Smartschool is een verzameling van unieke toepassingen voor het onderwijs, geïntegreerd in één veilige omgeving. De kracht ervan zit in eenvoud en toegankelijkheid.

Leerkrachten beschikken over massa’s leerstof en oefeningen. Via de vakken in Smartschool kan elke leerkracht de documenten delen met zijn leerlingen. Van een eenvoudige PDF tot een interactieve oefening kunnen via Smartschool aangeboden worden.

Via Smartschool blijf je als ouder betrokken bij het schoolleven van je kinderen. Dankzij de co-accounts kunnen ouders aanmelden en over de schouder van zoon of dochter meekijken. Je kan zo zien welke informatie je zoon of dochter digitaal kan raadplegen. Via de berichten kan je communiceren met de klasleraar of vakleerkrachten en je kan er ook de evaluaties mee opvolgen, zodat rapportpunten geen verrassingen zijn. De communicatie van de school loopt volledig via Smartschool. Er worden zo weinig mogelijk zaken op papier meegegeven. Bij inschrijving in onze school ga je hiermee akkoord. We verwachten dan ook dat ouders en leerlingen hun smartschool regelmatig nakijken. Dit kan op een computer of via de smartschoolapp op de tablet of smartphone.

Smartschool op je telefoon

Volgende zaken communiceren we dus louter via smartschool:

  • Afwezigheden van uw kind
  • Punten van taken en toetsen
  • Mededelingen (bijvoorbeeld Dikketruiendag)
  • Lesonderwerpen
  • Datums van taken en toetsen (wordt in de klas meegedeeld door de leerkracht)
  • Planning van oudercontacten
  • Extra cursusmateriaal

Leerlingen die thuis niet over een computer beschikken kunnen tijdens de schooluren in ons openleercentrum terecht.

Is jouw kind ingeschreven in PIVA? Dan kreeg je bij inschrijving een login en een paswoord voor je co-account van Smartschool. Je vindt onze smartschoolpagina op https://piva.smartschool.be

Problemen met aanmelden?

Als je je login of paswoord niet meer kent, kan je dit oplossen door op de inlogpagina te klikken op "wachtwoord vergeten" of je kan een mailtje sturen naar smartschool@piva.be.

Smartschool op je smartphone: