Tweemaal goud voor PIVA op Pastry Awards

publish date
22.03.2023

Yenthe Livens van het 6de jaar bakkerijtechnieken van PIVA behaalde vrijdag 17 maart goud op Belgian Students Pastry Awards in Anderlecht. En daar blijft het niet bij want ook leerkracht Raoul Andriessen won prestigieus goud op de Dutch Pastry Awards. PIVA onderscheidt zich wederom!

Yenthe Livens wint Belgian Students Pastry Awards
Yenthe Livens en haar 'beatbox'

Goud voor PIVA in bij Belgian Students Pastry Awards

Het thema van de wedstrijd was muziek. Yenthe Livens uit Duffel wint de Belgian Students Pastry Awards met haar beatbox van Japonais biscuit, confit van cassis en framboos, crémeux van aardbei, framboos en originechocolade, ganache montée geïnfuseerd met citrustoetsen en chocoladeboterdeeg.

Yenthe Livens is heel blij met de uitdaging en met de overwinning: “Ik was wat nerveus want het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan een wedstrijd. Maar het was een superleuke ervaring. Daardoor wil ik nog vaker deelnemen aan een wedstrijd.” Yenthe loopt momenteel 4 weken stage bij Patisserie Zuut in Leuven, waar ze zich nog verder bekwaamt in een professionele omgeving.

Yenthe werd begeleid door PIVA-leerkrachten Jurgen Baert en Kristof De Vocht. “Na een aantal oefenmomenten zien dat je leerling op de wedstrijd het beoogde resultaat neerzet, is super leuk, de eerste prijs er bovenop is nog beter,” vertelt Jurgen Baert. Ook Kristof De Vocht zag dat het goed was: “PIVA gelooft in grenzen verleggen. We vinden het belangrijk dat leerlingen de ervaring en adrenaline van een wedstrijd kunnen meemaken. Dat dit dan ook nog resulteert in goud, beter kan niet.”

Raoul Andriessen wint Dutch Pastry Award
Raoul Andriessen en zijn 'Octopus'

Goud voor PIVA in Nederland met Dutch Pastry Award

En bij deze gouden medaille blijft het niet voor PIVA. Op Dutch Pastry Award 2023 tijdens de vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in Nederland won ook PIVA-leerkracht Raoul Andriessen goud met het indrukwekkende showstuk Octopus.

In zijn showstuk maakte Raoul (Axel NL, nabij Zelzate) gebruik van de techniek suikerblazen. Het kostte hem 400 uur voorbereiding en anderhalf uur ter plekke om het showstuk in elkaar te zetten. "Ik heb iets neergezet waar ik helemaal tevreden mee ben, alles klopte", vertelt Raoul. "Ik ben heel trots dat ik eindelijk aspirant-lid ben van het Dutch Pastry Team.”

Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht patisserie verheffen tot kunst. Teamleden nemen deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen demonstraties, delen kennis en inspiratie. De ambitie van zowel Dutch Pastry Team als van PIVA is de bakkerijbranche naar een hoger niveau tillen en de jeugd enthousiasmeren voor verfijnde patisserie.