Twee oud-leerlingen slagerij in Food&Meat

publish date
28.05.2021

Het maandelijks vakmagazine food&meat brengt deze maand de recepten van twee oud-leerlingen slagerij: sopressa van Gert Donckers, slagerij-traiteur in Turnhout, en Italiaanse kipfilet van Xander Verhoeven, keurslager in Aartselaar.

Oud-leerlingen Gert Donckers en Xander Verhoeven
Sanne en Gert Donckers (boven), Xander Verhoeven en Emily Van Mierlo (onder)

Gert Donckers

SLAGERIJ-TRAITEUR DONCKERS
Al in 2018, toen Sanne en Gert Donckers pas een jaar hun slagerij-traiteur in Turnhout uitbaatten, ontvingen ze de officiële erkenning van de Federale Overheidsdienst Economie als ambachtsman. De FOD kent de titel toe aan ondernemingen, waar het authentieke karakter, de manuele aspecten en de kennis van het ambacht op de eerste plaats komen.

Op gedroogde (buitenlandse) hammen en kalfsrol na, fabriceert Gert alles zelf. Hij maakt zelf verschillende soorten salami. Naast de sopressa voor de Fiche in food&meat, hangen ook chorizo, truffelsalami, venkelsalami en pepersalami klaar voor verkoop in Slagerij Donckers.

>> www.slagerijdonckers.be

Xander Verhoeven

KEURSLAGER VERHOEVEN
Na zijn studies aan PIVA is Xander Verhoeven onmiddellijk begonnen bij Keurslager Van Gijsel in Edegem.

“Het genieten van het maken van ambachtelijke charcuterie, dagschotels, bereide gerechten en buffetschotels deed me beseffen dat ik ook zelfstandige wilde worden,” vertelt Xander.

Drie maand geleden openden Xander en Emily Van Mierlo de deuren van hun Keurslagerij Verhoeven. In eerste instantie willen ze naadloos het bestaande assortiment voor de vele vaste klanten behouden. Wat niet  wil zeggen dat de vernieuwende ideëen lang op zich zullen laten wachten. Van zodra de coronamaatregelen het toelaten, gaat hij het catering gebeuren verder uitbouwen.

>> www.keurslagerverhoeven.be

Lees de recepten en de volledige artikels in Food&Meat

 

Oud-leerling? Laat van je horen!

Ben je een oud-leerling van PIVA? Breng ons op de hoogte van je carrière of beantwoord de vragen over je studies en carrière: https://www.piva.be/oudleerlingen/aanmelden.html