Stijging aantal leerlingen in PIVA

publish date
21.09.2021

PIVA verwelkomt dit schooljaar 59 extra leerlingen. De stijging van 7,7% brengt het totale aantal leerlingen op 827. "De jongeren zitten mooi verspreid over onze bakkers-, slagers- en hotelopleidingen", vertelt directeur Toon Veelaert op Radio 2 Antwerpen.  

Hotelschool PIVA moet leerlingen weigeren: "In derde middelbaar krijgen we te veel instroom"

Steeds meer jongeren kiezen voor een horeca-opleiding in het middelbaar. Ook de opleidingen bakkerij en slagerij kennen een toename.

"Er was een stormloop tot eind augustus voor inschrijvingen. We hebben zestig leerlingen extra kunnen inschrijven maar we hebben jammer genoeg een 150-tal leerlingen geen plaats kunnen geven," vertelt directeur Toon Veelaert. Provinciaal Onderwijs Antwerpen bekijkt hoe PIVA de capaciteit kan uitbreiden in de toekomst.

Beluister het gesprek met directeur Toon Veelaert op Radio 2 vanochtend in 'Start je dag'.

 

Horeca-opleidingen PIVA in het nieuws

Hotelschool PIVA moet zelfs leerlingen weigeren

"In het derde en vijfde middelbaar krijgen we heel veel instroom uit andere scholen. Het gaat om jongeren die van school en richting willen veranderen. De bakkersopleiding is populair, maar dat geldt voor alles wat met restaurant en keuken te maken heeft. De meeste nieuwe leerlingen moeten we dus weigeren. De klassen en oefenkeukens zijn volledig benut met onze eigen leerlingen die uit de lagere graden doorstromen", zegt Toon Veelaert. 

Bekijk de reportage van VRT: VRT NWS: Hotelschool PIVA moet leerlingen weigeren in het 3e middelbaar

Klik hier voor meer info over de opleidingen