PIVA doneert beschermende kledij aan gezinszorg

publish date
02.04.2020

Zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis zijn de helden van vandaag. Zij verdienen een hart onder de riem én onze hulp. PIVA helpt een handje door de beschermschorten die we voorzien voor onze leerlingen en bezoekers te bezorgen aan Villers vzw.

PIVA-schorten voor Villers VZW
Caroline Moens van Gezinszorg Villers en Eric Van den Hende, technisch adviseur PIVA

Tijdens deze coronacrisis is gezinszorg belangrijker dan ooit. De zorgmedewerkers van Villers vzw zijn helden die zich onvermoeibaar blijven inzetten. Gezinszorg Villers staat ouders bij tijdens de kraamzorg, helpt mensen die een dagje ouder worden, maar biedt ook gezinshulp aan families die een extra paar handen nodig hebben.

Gezinszorg Villers heeft 400 medewerkers waarvan een klein team zich momenteel inzet voor coronapatiënten die thuis in quarantaine zitten en patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen werden. Het team poetst, verzorgt en maakt eten klaar. Het coronateam van Villers kan ook ingezet worden in triagepunten of zorghotels.

De helden van Villers kunnen tijdens de hun werk niet steeds de nodige afstand van anderhalve meter bewaren. Ze willen zichzelf en de anderen daarom zoveel mogelijk beschermen en ook wat gemoedsrust gunnen, met zelfgemaakte mondmaskers maar ook met beschermende kledij. Hierbij kan PIVA helpen.

PIVA beschikt over beschermende werkkledij die in onze school om hygiënische redenen wordt gedragen tijdens voedselverwerking. Onze leerlingen hebben een praktijkuniform maar wanneer dit niet volledig in orde is, gebruiken ze deze wegwerpschorten. Ook bezoekers die de praktijklokalen van bakkerij of slagerij betreden, dragen deze beschermkledij.

PIVA bezorgt haar voorraad van 150 schorten aan Villers. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen. Het coronateam van Villers kan hiermee de komende week overbruggen tot hun bestelling beschermkledij arriveert.

We wensen de medewerkers van Villers en alle anderen in de zorg veel sterkte toe.
#samentegencorona

Meer informatie over Gezinszorg Villers vind je hier: https://www.gezinszorgvillers.be/

Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/piva-doneert-beschermende-kledij-aan-gezinszorg~a07b9ab0/

Janne bakt thuis

2BBaktThuis 

Eén van onze meeste enthousiaste bakkers is Janne van 2B, tevens de dochter van Villers-medewerkster Caroline Moens. Zij bakt en kookt dat het een lieve lust is en bezorgt haar taarten en gerechten aan medewerkers in de zorg. 

Dankjewel aan Janne en alle andere leerlingen die thuis de praktijklessen verder zetten en hun gerechten bezorgen aan zorgmedewerkers, bejaarden en familie.

Volgende van de detaillijst