Peterschapsdiner met de eerste graad

publish date
18.05.2022

Op 20 mei organiseert PIVA het peterschapsdiner ten voordele van onze leerlingen. Na een take-away editie vorig schooljaar maken we er dit jaar voor de 21ste keer weer een feestelijke editie van in Zaal Vermeersch. Het thema is Antwerpen. De leerlingen maken tijdens de lessen de verschillende gerechten met een Antwerps tintje: filet de sax, Antwerpse handjes... En serveren de gerechten met een Antwerps biertje in samenwerking met de Antwerpse Brouw Compagnie.

PIVA Peterschapsdiner 2022
De voorbereidingen voor het Peterschapsdiner zijn in full swing

Voorbereidingen voor het Peterschapsdiner

Het peterschapsdiner is ontstaan eind jaren '90, toen de leerlingen van het 7de specialisatiejaar traiteur een manier zochten om hun doelstellingen te behalen. Hierbij werd er gezocht naar een derde partij om hun kunsten aan te tonen. Dit partnerschap vonden ze in onze eigen leerlingen van het tweede jaar. Vanaf dit moment ontstond er een mooie en langdurige samenwerking.

Doorheen de jaren evolueerde het concept en ondertussen zijn het de leerlingen van de eerste graad (en hun leerkrachten) die dit project volledig dragen en uitvoeren. Met hulp van enkele “peters” wordt er telkens door de leerlingen een heerlijke maaltijd bereid en geserveerd. Op die avond bedienen de leerlingen zo’n 200 gasten met fierheid. Het is fantastisch om zien hoe ze stralen.

Op het menu staan:

  • Enkele hapjes
  • Carpaccio filet de saxe en coeur de boeuf
  • Als hoofdgerecht kalkoengebraad met groentekrans, champignonroomsaus en krieltjes uit de oven
  • Het dessert is een heerlijke brownie met passie en vanille
  • We sluiten af met mokka of thee en versnaperingen

Deze gerechten kunnen de gasten combineren met een Antwerps bier zoals Super Cadix, Seef bier, Miss T Luce, Nonkel Pater of Eilandje. 

Silke De Sobri 2Bc
Silke De Sobri, Regula Ysewijn en mevrouw De Dooy

Young Master Chef Silke De Sobri

Tijdens de Opendeurdag in april konden leerlingen van het tweede jaar hun talent tonen tijdens de Young Master Chef wedstrijd in de afdelingen bakkerij, slagerij en hotel. 

Silke De Sobri van 2Bc werd uitgeroepen tot Young Master Chef in de afdeling bakkerij. Haar winnende soes met citroencrème en limoenglazuur wordt in klein formaat aangeboden als versnapering bij de koffie tijdens het Peterschapsdiner.

Het was een succes!

“Niets dan complimenten”, “Het was subliem!”, “Kan ik het recept van het brownie dessert krijgen?” Maar vooral ook: “Zo fijn om te zien; de passie, de ernst en het enthousiasme van de leerlingen!”

De volledige eerste graad heeft meegewerkt aan de voorbereidingen van het Peterschapsdiner, de leerlingen van 2A en 2B hebben zichzelf overtroffen tijdens het event. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven en meer, samen met hun leerkrachten. Wat een teamwerk!

PIVA Peterschapsdiner 2022
Een succesvolle avond in Zaal Vermeersch