Oud-leerling Ruben Lamiroy in de kijker

publish date
12.01.2021

Ruben Lamiroy, sous-chef in restaurant en feestzaal De Koolputten in Waasmunster, sleepte de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht op het culinair topconcours De Prijs Prosper Montagné. Hij heeft al een mooi traject afgelegd bij verschillende toprestaurants, te beginnen met stages in sterrenrestaurants, in het 6de jaar in De Pastorale en in het 7de jaar in Nuance.

Oud-leerling Ruben Lamiroy

Uitdaging

"Een nieuw concept mee helpen opstarten van nul, dat leek me wel iets. En zo ben ik in 'De Koolputten' terecht gekomen, een restaurant tot 120 personen met feestzaal tot 180 personen en een B&B. In 2020 werd De Koolputten’ voor het eerst opgenomen in de Gault Millau gids met 12/20."

De hoogste score

“De basistechnieken leer je op PIVA. Een goede saus maak je nog steeds met de beste fond. En de mooiste garnituren heb je enkel met een perfecte snijtechniek. In de wedstrijd ’Eerste Kok van België’ kreeg ik de hoogste score van de keukenjury, dit zijn de punten op handvaardigheid en techniek – met dank aan PIVA.”

De vonk

"De kans die ik van PIVA heb gekregen om mee te doen aan de internationale wedstrijd AEHT. Dit was een zeer leuke ervaring. Hier is de vonk overgesprongen om ooit een culinaire wedstrijd te winnen."

Een uitstekende basis

"PIVA beschikt over alle faciliteiten nodig in een moderne keuken. Van een onlangs vernieuwde prachtige VIP keuken tot apparaten als Thermomix, Röner en Pacojet. Leerlingen krijgen de kans om al die zaken te leren kennen en gebruiken."

Volgende van de detaillijst