Nieuws van Pivanezen

publish date
02.06.2022

Waar komen onze leerlingen terecht na hun PIVA-carrière? Welke uitdagingen gaan ze aan? Vinden ze een leuke job in lijn met hun studies aan PIVA of gaan ze een hele andere richting uit? Hieronder lees je de laatste nieuwtjes van Pivanezen.

PIVA oud-leerling Ruben Lamiroy
Ruben Lamiroy op hln.be

Ruben Lamiroy
neemt De Pastorie in Zevergem over

Ruben Lamiroy sleepte in 2021 de titel ‘Eerste Kok van België’ in de wacht op het culinair topconcours De Prijs Prosper Montagné. Hij had ons eerder op de hoogte gebracht van zijn mooi traject van stages, jobs bij verschillende toprestaurants tot bij De Koolputten. In 2022 start hij een eigen zaak; hij neemt De Pastorie in Zevergem over.

Ruben Lamiroy in Het Laatste Nieuws: "Ik droomde altijd al van een eigen zaak, en ik heb intussen ook voldoende ervaring om op eigen benen te staan. Ik ben dertig, en vond het tijd. Alleen is het niet evident om gewoon van nul te starten. Daar heb je een stevig startkapitaal voor nodig, en dan moet je hopen dat de klanten jouw zaak zullen vinden. Toen ik dus te horen kreeg dat De Pastorie stond over te nemen, was ik heel geïnteresseerd. Het klikte meteen met Pascal en Caroline, en bovendien sluit hun stijl perfect aan bij wat ik wil. Ik wil geen brasserie of eethuis, maar een echt restaurant met een hoogstaande keuken.”

PIVA oud-leerling Kato Verheyen
Kato Verheyen in Het Nieuwsblad

Kato Verheyen gaat voor een eigen pop-up atelier

Kato Verheyen gaat een nieuwe uitdaging aan. Ze ruilt haar baan bij de gerenommeerde Antwerpse chocolatier Del ReY in en opent een eigen pop-up Atelier Albert in Brecht.

Kato vertelt het Nieuwsblad dat ze de opleiding bakkerij volgde aan PIVA. In 2016 deed ze buitenlandse ervaring op met Erasmus+ in het vijfsterrenhotel Kämp in Helsinki, Finland. “Ik stond er in voor de desserts en het verzorgen van evenementen.” Na haar Erasmusstage kon ze meteen aan de slag bij Del ReY.

In haar pop-up Atelier Albert serveert ze ontbijten, croques en zelfbereide pannenkoeken en wafels. Lees meer op nieuwsblad.be.

Kasper Stuart over ondernemerschap

25 horecaconcepten in 25 jaar! Rasondernemer Kasper Stuart van o.a. Bistro Monroe en Black Smoke is een oud-leerling van PIVA. Food Inspiration sprak met Kasper over ondernemerschap, concepten en trends.

Kasper Stuart: “Een zaak van TasTE! draait altijd om creativiteit, draait om volle emotie, een beetje chaos zelfs. We houden ervan mensen op het verkeerde been te zetten. Onze concepten staan ook altijd voor kwalitatieve food & drinks en een eigenwijs design."

Lees meer op foodinspiration.com

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Slager Thibaut De Laet

Thibaut De Laet treedt in de voetsporen van zijn vader bij De Laet & Van Haver: "Ik wil niet hetzelfde zijn als mijn papa ik wil eigenlijk mijn papa voorbij streven, het beter doen dan hem. Maar dat gaat heel moeilijk zijn."

Thibaut volgde niet enkel de opleiding slagerij maar ook een 7de jaar banket en traiteur. "Ik heb in dat laatste jaar mijn ogen open gedaan om het ambacht toch breder te zien dan enkel de beenhouwerij." 

Lees meer op de website van De Laet & Van Haver

Oud-leerlingen Davey Van Lierop en Loewy Claes
Davey Van Lierop en Loewy Claes

Loewy Claeys en Davey Van Lierop
openen Repasse in Antwerpen

Twee jonge oud-leerlingen hotel openen Repasse in de Boomgaardstraat in Berchem. Loewy Claeys en Davey Van Lierop leerden elkaar hier op school kennen. Ze gaan in de voormalige Afspanning De Hand voor "klassieke keuken met een nostalgische serveerwijze op z’n Engels.” 

Loewy Claes: "Ik kom oorspronkelijk uit een horecafamilie in Knokke en heb daar een paar jaar ervaring opgedaan. Ondertussen woon ik al een tijd in Antwerpen. Pizzaconcept Ottomat en Ellis Gourmet Burger zijn deels van mijn vader, dus horeca zit in mijn bloed. Ik werkte onder meer bij het Hofke van Bazel in Kruibeke en restaurant Vintage in Kontich."

Davey Van Lierop werkte al in restaurant Octave in Antwerpen, liep een paar buitenlandse stages en was manager bij Murni. De twee schoolvrienden bleven contact houden en tijdens caféavonden luidop dromen van hun eigen zaak. Repasse is sinds kort open!

Lees meer op de website van Gazet van Antwerpen en bekijk het filmpje van atv.

Vader & zoon van 't Zwarthof

Boer Werner Aerts van 't Zwarthof is een oud-leerling. De familie Aerts-Schellekens verwelkomt in februari de eerste lammetjes in de splinternieuwe serrestal.

Het loont om te investeren en dat komt ook omdat intussen zoon Ferre (23), die net als zijn vader een beenhouwersopleiding aan het PIVA volgde, mee in het bedrijf is gestapt. Er is dus opvolging.

Bekijk de schattige lammetjes in het filmpje op de website van GVA.

PIVA-leerling opent Little Italy

De liefde voor de horeca heeft Jonathan Verstraeten van geen vreemden. Moeder Patricia Meeusen runde al verschillende horecazaken en heeft vandaag tapasrestaurant Barrio op het Antwerpse Damplein. Op verdieping één van datzelfde pand staat Jonathan achter de kookpotten. Hij opende er Little Italy, een gezellig ingericht restaurantje dat alleen open is in het weekend. Tijdens de weekdagen gaat de tiener gewoon naar PIVA.

Meer op de website van Barrio Damplein

PIVA oud-leerling Luc Van den Bergh
Luc Van den Bergh is culinair raadgever

Luc Van den Bergh is culinair raadgever

Luc Van den Bergh genoot begin jaren 80 van "een zalige tijd" op de hotelafdeling van PIVA. Na zijn studies werkte hij in restaurants in Londerzeel en Moerzeke. In de jaren 90 maakt hij de overstap naar horeca groothandel ISPC Gent en nog eens 15 jaar later naar Unilever. Sinds 2014 werkt hij als culinair raadgever voor Didess.

"Ik heb heel veel opgestoken van de leerkrachten, één voor één vakmensen met een passie die ze ook wisten over te brengen op hun leerlingen. Nog altijd kom ik enkele van hen tegen op beurzen en evenementen en het is steeds een zeer leuk weerzien."

Luc Van den Bergh stuurd ons zijn verhaal door, lees het hier: https://www.piva.be/over-piva/oudleerlingen/luc-van-den-bergh.html.

Laat van je horen!

Ben je ook oud-leerling van PIVA? We vermelden graag je traject op onze website. Je kan ons contacteren op het mailadres communicatie@piva.be.

Bezorg ons het antwoord op onderstaande vragen en vergeet niet een foto in te sturen.

  • Kan je in enkele zinnen je traject schetsen: van je studierichting in PIVA tot je carrière nu?
  • Kan je wat meer vertellen over de job die je nu doet en hoe je opleiding in PIVA hierbij aan bod komt?
  • Wat is je vooral bijgebleven van je tijd in PIVA?
  • Heb je tips om nieuwe leerlingen over de streep te halen? Waarom moeten nieuwe leerlingen voor PIVA kiezen?

We plaatsen je verhaal zo snel mogelijk op de website.