Lissabon top 5 door 5 toerisme

publish date
23.05.2022

Lissabon is een fantastische stad om te bezoeken. Er is zoveel te zien en te beleven. De leerlingen van 5 toerisme en leerkrachten mevrouw Thys en mevrouw Liekens haalden het maximum uit hun vijfdaagse buitenlandse reis en gidsten elkaar doorheen de stad en de omgeving. Ze delen hun absolute must-do top 5 met ons.

5 toerisme in Lissabon

1. Het Praça do Comércio is één van de belangrijkste pleinen van Lissabon met een rijke geschiedenis. Het immense plein is autovrij gemaakt. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Arco da Rua Augusta. Beklim de triomfboog en kijk uit over de stad en de Taag.

2. Verken de wijken van Lissabon via de smalle straatjes en trappen. Overal vind je prachtige mozaïeken terug. De kunst ligt in Lissabon letterlijk op straat. Met de Lisboa card kun je het openbaar vervoer gebruiken en heb je gratis toegang of korting in heel wat musea. Ga op zoek naar de hoogst gelegen bars en geniet van het uitzicht bij een lekkere Portugese wijn.

3. Een bezoek aan de wijk Bélem is een must. Het Mosteiro dos Jerónimos is prachtig. Neem daarna de tijd om te genieten van de pastéis de Belem op een zonnig terras.

4. Laat je meeglijden op de tonen van de Fado muziek in de wijk Alfama. Ga daarna dansen in één van de vele cafés en geniet tot in de late uurtjes van het avondleven in Lissabon.

5. De wijk rond de haven werd helemaal vernieuwd. Je kan er heerlijk kuieren langs de Taag. Of neem zoals ons even de ferry naar de overkant en geniet van de zonsondergang met zicht op de ponte de 25 abril.

Wij bezochten vanuit Lissabon ook nog Obidos, Nazaré en Alcobaça, want een reis naar Lissabon is veel meer dan alleen de stad!

>> Kom ook toerisme studeren aan PIVA. Lees meer over de opleiding toerisme.