Gouden Guillem

publish date
04.03.2020
Guillem De Roeck  AEHT

De afdeling toerisme vaardigde Guillem De Roeck uit 5TToa af naar de wedstrijd van de AEHT (Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme). Deze organisatie bestaat al meer dan 30 jaar en verenigt 400 Europese hotel- en toerismescholen. Het mag dan ook als een hele eer beschouwd worden om onze school op dit prestigieus concours te mogen vertegenwoordigen.

De gastschool dit jaar was GO TA Campus Wemmel, waar 8 Vlaamse scholen naar de Cornet en Tourism Trophy dongen.

In de ‘Tourist destination’-competitie werden de leerlingen uitgedaagd om een website te ontwerpen, een reisvoorstel uit te werken en een presentatie te houden.

Guillem en zijn teammaat Maria Nkanu Nkanu wisten op een schitterende manier de Brabantse Kouters digitaal in beeld te brengen. Hun voorstel tot een daguitstap deed het publiek watertanden om dit stukje Vlaams-Brabant, die groene kouters te ontdekken. Later volgde nog een presentatie in vlekkeloos Engels. Je moet het maar doen!

Aan het thuisfront in Antwerpen zaten we die vrijdag 21 februari popelend te wachten op het resultaat. En ja hoor, omstreeks 16.00 u. kregen we het verlossende bericht dat Maria en Guillem op de hoogste plaats van het ereschavot stonden. Ze behaalden het felbegeerde goud! Wat een pluim voor onze leerling, voor zijn leerkracht, onze school en onze afdeling.

Als prijs mag Guillem volgend jaar deelnemen aan een internationale toerismewedstrijd in het Portugese Aveiro. Hij heeft alvast een ticket ter waarde van 800 euro op zak.

Wij danken onze leerling en zijn leerkracht/coach Aart Jansen voor hun zeer gewaardeerde en erg geslaagde inzet.

Desejamos-lhe todo o sucesso em Aveiro!

Kom onze school verkennen op de Doedag op 18 maart.

Guillem De Roeck  AEHT

Volgende van de detaillijst