Flanders Finest: 11 Vlaamse topchefs verenigd

publish date
12.10.2022

Donderdag 29 september verzamelden 11 Vlaamse topchefs in de Waagnatie in Antwerpen voor de tweede editie van Flanders Finest. Zo werden maar liefst 20 Michelin-sterren samengebracht op één locatie. De leerlingen van het 7de specialisatiejaar Gastronomie & Events mochten de chefs ondersteunen en in de zaal konden ze rekenen op de leerlingen van het 7de jaar Restaurantbedrijf & Drankenkennis.

Chef Nick Bril met leerlingen van 7BGE
Chef Nick Bril met leerlingen van 7BGE

Twee driesterrenchefs, zes tweesterrenchefs, en drie chefs met één Michelinster stonden samen aan het fornuis. Dat is het concept van Flanders Finest, vorig jaar ontstaan als startschot van het event 'The World's 50 Best Restaurants 2021' in Antwerpen.

Elke chef presenteert op het diner één gerecht, en gaat aan de slag met absolute topproducten zoals kaviaar, coquille, truffel, langoustine, bressekip en oester. De afwerking van de borden gebeurt in de zaal zelf, zodat de gasten de chefs aan het werk kunnen zien.

Dit waren de 11 sterrenchefs:

 • Maarten Bouckaert ** van Castor - Beveren-Leie
 • Viki Geunes *** van Zilte - Antwerpen
 • Simon Van Dun * van DIM Dining - Antwerpen
 • Marcelo Ballardin * van Oak - Gent
 • Tim Boury *** van Restaurant Boury - Roeselare
 • Nick Bril ** van The Jane - Antwerpen
 • Thijs Vervloet ** van Colette-De Vijvers - Averbode
 • Willem Hiele - Oudenburg-Oostende
 • Jan Tournier ** Cuchara - Lommel
 • Michaël Vrijmoed ** Vrijmoed - Gent
 • Bert & Giel Meewis ** van Slagmolen - Oudsbergen-Opglabbeek

Als primeur werkten driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes samen aan één gerecht. En 7BGE en 7BRD maakten deel uit van dit topevent samen met het Team Hotel met chef Godon en chef Greveling, maîtres d’hotel Mark Simons, Caroline Van Honsté en Tom Van Dessel.

 

Flanders Finest met 7BRD
Flanders Finest met meneer Van Dessel en 7BRD
"We hebben niets dan lovende commentaren gehoord, en dat is heel fijn. We hopen dat de studenten er eveneens van genoten hebben om aan dit event mee te werken. Bedankt voor het vertrouwen en de fijne samenwerking en wat ons betreft... heel graag tot volgend jaar."
Flanders Finest met rechts Chamiesden El Marchouhi
Flanders Finest met rechts Chamiesden El Marchouhi

Julie Schroyen van Balthazar Event Agency"De laatste maanden hebben we samen met het hele Flanders Finest team gebouwd aan de tweede editie. Danzij dit team van getalenteerde, ambitieuze en gepassioneerde mensen zijn we erin geslaagd om ook dit jaar van Flanders Finest een onvergetelijke ervaring te maken.

We willen in het bijzonder u (Technisch adviseur hotel Stijn Jammaers), de studenten en hun begeleiders bedanken. We hebben niets dan lovende commentaren gehoord, en dat is heel fijn. We hopen dat de studenten er eveneens van genoten hebben om aan dit event mee te werken. Bedankt voor het vertrouwen en de fijne samenwerking en wat ons betreft... heel graag tot volgend jaar."

Pieter D'Hoop is culinair fotograaf en nam foto's tijdens het Flanders Finest. Vorig schooljaar konden we hem strikken voor een workshop fotografie voor 7BGE. 

Benjamin Bergs (6HT) en Nick Bril van The Jane
Benjamin Bergs (6HT) en Nick Bril van The Jane

Praktische ervaring

Benjamin Bergs (6 Horeca technieken) en Robin Storms (6 Restaurant en Keuken) nemen volgende week deel aan de 35ste editie van AEHT, de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen in Senegallia Italië. Zij konden op Flanders Finest nog wat nuttige ervaring opdoen.

Flanders Finest met Robin Storms (6RKb)
Flanders Finest met Robin Storms (6RKb)
Culinaire fotografie door Pieter D'Hoop
Culinaire fotografie door Pieter D'Hoop. Wijnen door Le Wine.