AEHT

AEHT - Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen.

De organisatie organiseert uitwisselingsprojecten voor directies, leerkrachten en leerlingen en krijgt hierbij de steun van heel wat bedrijven uit de sector.

AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden (nationaal en internationaal). PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

Website : www.aeht.eu/en

AEHT Cornet Trophy 2023

PIVA is dit jaar de gastschool voor de nationale AEHT-wedstrijd voor hotel- en toerismescholen. De wedstrijd gaat door op 2 en 3 maart 2023.

PIVA neemt deel aan AEHT in Italië
Yasmin, Senne, Morena, Benjamin, Nora, Robin en Jonathan

PIVA moedigt leerlingen aan om hun grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Niet minder dan 7 leerlingen van PIVA gaan de uitdaging aan in Senigallia in Italië waar ze zullen deelnemen aan de 35ste editie van AEHT, de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen. Van 17 tot 22 oktober kunnen de leerlingen hun passie voor bakkerij, horeca en toerisme delen en meten met andere internationale studenten uit meer dan 40 landen.

  • Benjamin Bergs (6 Horeca) behaalde brons in de competitie Culinary art. 
  • Robin Storms (6 Restaurant en Keuken) nam deel aan de uitdagende Decathlon-competitie.
  • Yasmin Barrientos Rojas (6 Horeca) behaalde brons in Restaurant service.
  • Senne Rooms (7 Restaurantbedrijf en Drankenkennis) werd uitgedaagd in de Cocktail-competitie.
  • Morena Goossens (6 Bakkerijtechnieken) maakte een prachtig gebakje voor Pastry
  • Jonathan Van hunskerken (6 Toerisme) genoot van de samenwerking in Tourist Destination.
  • Nora Bersoul (6 Toerisme) kon haar gastvrijheid demonstreren in de categorie Front Office.

 

AEHT-deelnemers 2021
Andrea, Daeymen, Jinte en Lucas namen deel aan AEHT in Estland

AEHT 2021 in Estland

In november 2021 vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Vier leerlingen van PIVA hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de competities in Teko Tallinn School of Service én met succes. De leerlingen moesten tijdens de wedstrijden samenwerken met teamgenoten uit een ander land en dat zorgde voor een extra uitdaging die ze met verve aangingen. Onze leerlingen leverden knappe prestaties: Jinte Declerck haalt brons met haar team in de Tourist Destination competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service competition.

>> Lees er meer over in het PIVA nieuws: PIVA scoort in Estland

PIVA-winnaars van AEHT Cornet Trophy 2022
Jonathan, Morena, Benjamin en Yasmin namen deel aan AEHT Cornet Trophy

AEHT Cornet Trophy 2022 in Hasselt

28 en 29 april 2022 namen vier leerlingen van PIVA deel aan AEHT Cornet Trophy georganiseerd door Hotelschool Hasselt. Het werd een topeditie met 4 medailles voor het PIVA-team. Morena Goossens (5TBBa) behaalde goud met haar dessert met bier van Rodenbach, origine chocolade, room en Haspengouws fruit. Benjamin Bergs (5THa) won zilver met zijn driegangenmenu. Yasmin Barrientos Rojas (5THa) en Jonathan Van hunskerken (5TTOa) nemen beide een bronzen medaille mee naar huis. Knappe prestaties!

>> Lees er meer over in het PIVA nieuws: PIVA scoort viermaal op AEHT Cornet Trophy