AEHT

Internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen

AEHT - Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen.

De organisatie organiseert uitwisselingsprojecten voor directies, leerkrachten en leerlingen en krijgt hierbij de steun van heel wat bedrijven uit de sector.

AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden (nationaal en internationaal). PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

Website : www.aeht.eu/en

AEHT Cornet Trophy 2023 - Tourist Destination
Jarne Stessens & Jasmin El Menialawy

AEHT Cornet Trophy 2023 in PIVA

PIVA was 2 en 3 maart 2023 de gastschool voor de 11de editie van ‘AEHT Cornet Trophy’, de Belgische preselectie op deelname aan de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Litouwen. “Het is een eer dat PIVA gastschool mag zijn voor de 11e editie van de AEHT Cornet Trophy”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe. “Temeer omdat PIVA ook de voorbije 10 jaar steeds present heeft gegeven op de wedstrijd.” Maar liefst 10 hotelscholen namen hieraan deel. PIVA viel hierbij in de prijzen met een gouden, een zilveren en 2 bronzen medailles. 

PIVA neemt deel aan AEHT in Italië
Yasmin, Senne, Morena, Benjamin, Nora, Robin en Jonathan

AEHT 2022 in Italië

PIVA moedigt leerlingen aan om hun grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Niet minder dan 7 leerlingen van PIVA gaan de uitdaging aan in Senigallia in Italië waar ze zullen deelnemen aan de 35ste editie van AEHT, de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen. Van 17 tot 22 oktober kunnen de leerlingen hun passie voor bakkerij, horeca en toerisme delen en meten met andere internationale studenten uit meer dan 40 landen.

  • Benjamin Bergs (6 Horeca) behaalde brons in de competitie Culinary art. 
  • Robin Storms (6 Restaurant en Keuken) nam deel aan de uitdagende Decathlon-competitie.
  • Yasmin Barrientos Rojas (6 Horeca) behaalde brons in Restaurant service.
  • Senne Rooms (7 Restaurantbedrijf en Drankenkennis) werd uitgedaagd in de Cocktail-competitie.
  • Morena Goossens (6 Bakkerijtechnieken) maakte een prachtig gebakje voor Pastry
  • Jonathan Van hunskerken (6 Toerisme) genoot van de samenwerking in Tourist Destination.
  • Nora Bersoul (6 Toerisme) kon haar gastvrijheid demonstreren in de categorie Front Office.

 

AEHT-deelnemers 2021
Andrea, Daeymen, Jinte en Lucas namen deel aan AEHT in Estland

AEHT 2021 in Estland

In november 2021 vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Vier leerlingen van PIVA hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de competities in Teko Tallinn School of Service én met succes. De leerlingen moesten tijdens de wedstrijden samenwerken met teamgenoten uit een ander land en dat zorgde voor een extra uitdaging die ze met verve aangingen. Onze leerlingen leverden knappe prestaties: Jinte Declerck haalt brons met haar team in de Tourist Destination competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service competition.

>> Lees er meer over in het PIVA nieuws: PIVA scoort in Estland