AEHT

AEHT - Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen.

De organisatie organiseert uitwisselingsprojecten voor directies, leerkrachten en leerlingen en krijgt hierbij de steun van heel wat bedrijven uit de sector.

AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden (nationaal en internationaal). PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

Daarbij behaalden we reeds meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles in ‘Kitchen art’, ‘Pastry’ en ‘Tourism’.

AEHT 2019

PIVA selecteert drie van de beste leerlingen om deel te nemen aan de internationale wedstrijd. Dit jaar waren dat Rik Mertens, Emma Hardy en Jan Kerkhof. Zij zitten alle drie in het 6de middelbaar.

Rik Mertens, afkomstig uit Antwerpen, studeert Hotel op PIVA. Hij nam deel aan de “Restaurant Service Competition” en vormde een team samen met een Portugees meisje. 

Zijn medeleerling Jan Kerkhof uit Schoten moest zich bewijzen tijdens de Culinary Art Competion. Hij scoorde zilver met een een team van drie.

De Kontichse Emma deed een gooi naar de top 3 van de Pastry Competion. Zij behoort tot de 1/3de vrouwelijke studenten die voor bakker studeert. Zij werkte samen een Litouwse en behaalde brons.

Jan werd gecoacht door Luc Godon en Philippe Waterschoot, Emma Hardy door Kristof De Vocht en Kris Van Rysselberghe en Rik Mertens had Lucas Delforge als coach.

Website : www.aeht.eu/en

Rik Mertens, Emma Hardy en Jan Kerkhof - AEHT-deelnemers in 2019