ERASMUS +

Met PIVA verleg je letterlijk je grenzen!

Onze school organiseert al meer dan 20 jaar buitenlandse stages, met de steun van Erasmus+, een subsidieprogramma van de Europese Unie.

In 2018 ontvingen we van Erasmus+ een VET-charter. Dit charter wordt toegekend aan scholen die volgens Erasmus+ een goede reputatie hebben opgebouwd inzake het organiseren van buitenlandse stages. We mogen sindsdien trots het VET Mobility Charter-logo gebruiken! 

Eind 2020 kregen we heuglijk nieuws van ons Erasmusagentschap: onze accreditatie-aanvraag werd goedgekeurd! De accreditatie is een soort langetermijnovereenkomst tussen PIVA en Erasmus, waardoor we - kort gezegd - safe zitten tot 2027. En er is nog meer goed nieuws. Door het binnenhalen van deze overeenkomst kunnen we vanaf 2021 ook beurzen van Erasmus aanvragen voor wedstrijden, cursussen, gastdocenten… en dit niet alleen binnen de EU, maar wereldwijd.

Erasmus+ 2021-2022

Op 27 september vertrekken maar liefst 16 afgestudeerde leerlingen voor 5 maanden op stage.

  • Lena Embrechts (7BRD), Chayenne Bauwens (7BBT) en Kathleen Popyn (6TH) trekken naar Letland. Bo Van Dyck (7BBT), Sien Smet (7BBC).
  • Evy van den Besselaar (7BBC) kozen voor la dolce Italia.
  • Jasper Voorspoels (7BSF), Ingo Van Puyenbroeck (7BSF) en Gino Terlingen (7BBC) kozen voor het groene Schotland.
  • We sturen voor het eerst ook leerlingen naar onze nieuwe partner in Slovenië: Wacim Chkachkhi (7BSR) en Dwayne Driessens (7BRD).
  • De grootste groep verkoos een stage onder de zon in Tenerife: Elise Van Hamel (6TT), Nick Vettenburg (7BRD), Sahin Gök (7BBT), Noa Dierckx (7BBC) en Sgot Polprathom (7BSR). 

Zoals elk jaar komen er ook Erasmusstudenten naar PIVA. Ook zij komen aan op 27 september. 4 Italianen, 2 Letten en 1 Hongaarse zullen vier weken les volgen op onze school en vervolgens stage lopen in Antwerpse topzaken. 

Wat staat er nog meer internationaal op het programma?

  • In december en maart trekt telkens een halve klas van 7BBCc voor twee weken op stage naar Lenôtre in Parijs. Zij worden begeleid door twee praktijkleerkrachten.
  • Voor de leerlingen van 5TTO onderzoeken we de mogelijkheid van een klassikale stage van 2 weken in februari. Slovenië en Oostenrijk zijn in de running als bestemming.
  • 6TTO zal in maart met de hele klas voor 4 weken naar IJsland trekken.
  • In maart kunnen de leerlingen van 7BTV en 7BBC kiezen voor een buitenlandse stage van 4 weken. De exacte bestemmingen liggen nog niet vast omwille van corona, maar Noorwegen staat alvast op het lijstje.
  • In mei en juni volgen dan nog onze klassikale en individuele stages voor 7BGE en 7BRD. De hele groep trekt voor twee weken naar Bordeaux. De individuele bestemmingen worden nog bepaald. 

Al deze stages worden betaald met beurzen van Erasmus+.

Vet Mobility Charter

PIVA ontving het VET Mobility Charter van Erasmus+. Het VET-charter is een accreditatie voor scholen die in het verleden kwalitatief hoogstaande mobiliteiten voor lerenden en personeel hebben georganiseerd. In heel Vlaanderen hebben slechts 9 scholen dit behaald. Het charter is geldig tot en met 2020. 

Internationaal netwerk

PIVA maakt deel uit van twee internationale netwerken:

Het Consortium of Hospitality and Accommodation Schools of Europe, kortweg CHASE genoemd. Hierin zitten 17 scholen uit 16 landen:

IJsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Letland, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Noord-Ierland, Schotland, Engeland, Italië, Tenerife, Hongarije en Turkije.

Daarnaast hebben we een apart netwerk voor bakkerij en slagerij, waarin partners zitten uit Finland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Slovenië. 

 

Meer info:

https://www.facebook.com/Chaseeduc/?ref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDeJ57j-HmD-aG2_6fCWGlGv5jCkj45FWuf6eIHps76Bkh2bTmSGF_9wPmAtyyC9hfnxwZT3THZflMV

Kaart Europa