Mag het wat meer zijn?

In PIVA organiseren we ook stages voor onze pas afgestudeerden. Zij trekken voor 5 maanden naar een Europese bestemming. De eerste maand volgen ze taal- en praktijklessen bij één van onze partnerscholen en snuiven ze de cultuur op. Vervolgens lopen ze 4 maanden stage, waarbij ze begeleid worden door onze partners ter plaatse.

Erasmus+ 2021-2022

Op 27 september vertrekken maar liefst 16 afgestudeerde leerlingen voor 5 maanden op stage.

 • Lena Embrechts (7BRD), Chayenne Bauwens (7BBT) en Kathleen Popyn (6TH) trekken naar Letland. Bo Van Dyck (7BBT), Sien Smet (7BBC).
 • Evy van den Besselaar (7BBC) kozen voor la dolce Italia.
 • Jasper Voorspoels (7BSF), Ingo Van Puyenbroeck (7BSF) en Gino Terlingen (7BBC) kozen voor het groene Schotland.
 • We sturen voor het eerst ook leerlingen naar onze nieuwe partner in Slovenië: Wacim Chkachkhi (7BSR) en Dwayne Driessens (7BRD).
 • De grootste groep verkoos een stage onder de zon in Tenerife: Elise Van Hamel (6TT), Nick Vettenburg (7BRD), Sahin Gök (7BBT), Noa Dierckx (7BBC) en Sgot Polprathom (7BSR). 

Zoals elk jaar komen er ook Erasmusstudenten naar PIVA. Ook zij komen aan op 27 september. 4 Italianen, 2 Letten en 1 Hongaarse zullen vier weken les volgen op onze school en vervolgens stage lopen in Antwerpse topzaken. 

 

September 2020 - februari 2021:

Ondanks corona vertrokken eind september zes afgestudeerde leerlingen op Erasmusstage. Nick, Daphné en Twana trokken voor 5 maanden naar Riga in Letland. Emily, Derryl en Jonathan verkozen het zonnige Tenerife.

Ieder van hen zou deze ervaring aanraden aan onze leerlingen. Wat ze dan positief vonden? Nick Smet verwoordt het als volgt: “Met deze projecten kan je tieners er bewust van maken dat de problemen die we in ons thuisland hebben, ook in ander landen gebeuren. Ze zullen veel meer op hun eigen benen staan, zodat ze stevig in hun schoenen staan als ze beginnen te werken!"

 

Overzicht september 2019 - februari 2020:

Maar liefst 14 leerlingen afgestudeerd aan PIVA zijn voor 5 maanden vertrokken naar één van onze partnerlanden.

 • Raf Van Laeken en Steph Konings gaan naar Zweden
 • Ana Neeter en Brent Cauwenbergh vertegenwoordigen de Belgische driekleur in Letland
 • Tenerife ontvangt maar liefst 4 leerlingen: Lotte Hellemans, Charlotte Nuyens, Lotte Moyson en Elena Hermans
 • Kian De Meyer en Jeff Njehu trekken naar Italië
 • Dalton Do Nascimento, Habib Arrahmaan en Nathan Berte reizen af naar Finland
 • Magathe Beye ten slotte, zal naar Parijs vertrekken

In september verwelkomde PIVA ook zes buitenlandse stagiaires: twee Letse meisjes, een Zweed en drie Italianen. Zij kregen de eerste vier weken op school een taalbad en volgen praktijklessen samen met de leerlingen van 6e Beroepsafdeling Restaurant-Keuken en 7e jaar Banketbakkerij en Chocoladebewerking.