25 jaar Erasmus op PIVA

publish date
22.09.2023

Grensverleggend leren, uitdagingen overwinnen en de wereld ontdekken tijdens stages in binnen- en buitenland: jouw reis begint op PIVA. Reeds 25 jaar organiseert PIVA korte en lange, klassikale en individuele stages in het buitenland gesubsidieerd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Dat moet gevierd worden!

25 jaar Erasmus op PIVA

25 jaar Erasmus op PIVA, dat moet gevierd worden!

Tijdens de internationale Erasmus Days van 9 tot 14 oktober vieren we 25 jaar Erasmus op PIVA. Op 9 oktober brengen we oud-leerlingen feestelijk samen die de afgelopen jaren op Erasmusstage geweest zijn. Buitenlandse studenten die hier op PIVA stage lopen zullen daarbij een handje helpen. 

Wanneer: 9 oktober 2023 om 19u
Waar: PIVA, Bistro
Wie? Iedereen die de voorbije 25 jaar op Erasmus is geweest met PIVA
Nog leuke foto’s van toen? Stuur ze met een leuke quote naar erasmus@piva.be

Schrijf je nu in voor de viering van 25 jaar Erasmus: https://forms.gle/hthUfUdF1w3CadQA7

Klassikale stage bij Lenôtre in Parijs
Klassikale stage 7BBC bij Lenôtre in Parijs

Grensverleggend

PIVA organiseert al sinds 1998 stages in het buitenland. In het begin organiseerden we enkel een klassikale restaurantstage in Bordeaux voor het 7de jaar, gesubsidieerd door het Leonardo Da Vinci-fonds van de Europese Unie. Ondertussen organiseren we veel meer:

  • Klassikale stage 5 Toerisme naar Tenerife (twee weken).
  • Klassikale stage 6 Toerisme, bv naar IJsland, Slovenië (vier weken).
  • Klassikale stage 7 Banketbakkerij en Chocoladebewerking bij Lenôtre in Parijs (twee weken)
  • Klassikale stage 7 Drank- en Wijnkennis in Bordeaux, Frankrijk (Twee weken)
  • Individuele stages van 4 weken voor leerlingen van het zevende jaar.
  • Deelname aan AEHT-wedstrijden, bv in Estland, Italië
  • Stages van 5 maanden voor afgestudeerde leerlingen.
  • Kijkstages voor onderwijspersoneel
25 jaar Erasmus op PIVA

Onze school maakt deel uit van het CHASE netwerk. Dat is een netwerk van voedingsscholen in verschillende Europese landen: IJsland, Noorwegen, Zweden, Letland, Finland, Hongarije, Slovenië, Italië, Duitsland, Nederland, Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Frankrijk, Tenerife en Turkije. De scholen sturen én ontvangen leerlingen. Daarom hebben wij het hele jaar door ook buitenlandse stagiairs die op school praktijklessen volgens en vervolgens bij Antwerpse patissiers en restaurants stage lopen. Zo kunnen onze leerlingen ook al een beetje proeven van een buitenlandse ervaring en maken we hen warm om zelf de stap te wagen.

Al onze stages worden gesubsidieerd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. De leerlingen (of hun ouders) moeten zelf niks betalen voor deze fantastische ervaring.