Zesdejaars PIVA bakken 1.001 pannenkoeken voor Edegemse schoolkinderen

publish date
12.02.2021

Alle 163 kleuters, 285 lagere schoolkinderen en het voltallige schoolteam van de Edegemse Andreas Vesaliusschool werden op de laatste vrijdag voor de krokusvakantie getrakteerd door de ouderraad… op 1.001 pannenkoeken. De lekkernijen werden geprepareerd door de studenten brood en banket van PIVA.

Leerlingen PIVA bakken 1001 pannenkoeken voor leerlingen Andreas Vesalius, school helpt school!

Dit jaar vieren ze in de Edegemse gemeenteschool Andreas Vesalius carnaval op een bijzondere manier. De kleuters vieren een hele week carnaval met een 'gekke haren dag', 'gekke truien dag', 'gekke schoenen/kousen dag' en 'gekke snoeten dag'. In de lagere school bereiden de leerkrachten zelfs een eigen versie voor van ‘The Masked Singer’. Dat wordt een hele uitdaging voor de kinderen om alle leerkrachten te ontmaskeren.

Daarnaast trakteert de ouderraad op de laatste vrijdag voor de krokusvakantie alle 163 kleuters, 285 lagere schoolkinderen en het voltallige schoolteam op 1001 pannenkoeken. Een traditie die bijna 20 jaar meegaat!

Traditiegetrouw worden de pannenkoeken gebakken door de ouders. Omdat bakken door verschillende helpende mama’s en papa’s dit jaar niet mogelijk is door coronamaatregelen, ging de ouderraad op zoek naar een corona proof alternatief.

"Dit jaar kopen we de pannenkoeken aan bij de 6e jaars van de Technische afdeling Brood en Banket van PIVA, in het kader van hun mini-onderneming”, zo vertelt Veerle Van der Straten van de ouderraad. “We helpen zo ook middelbare scholieren in deze moeilijke tijden”.

“In plaats van één groot pannenkoekenbuffet, worden de pannenkoeken dit jaar warm geleverd aan de deur van de klassen door een zeer beperkt aantal helpende handen”, zo gaat Stephanie De Naeyer, secretaris van de ouderraad en kartrekker van dit pannenkoeken-event, verder.

Naast online vergaderingen, een online quiz, fietsen op rollen zonder publiek en deze corona-editie van de 1001 pannenkoekenactiviteit, slaagt de ouderraad van AVE er in, ook in dit bijzonder jaar, de kinderen te laten genieten van enkele leuke activiteiten en het schoolteam zo goed als mogelijk te ondersteunen.

Creativiteit, teamwerk, mysterie, feest en smullen dus van 1001 pannenkoeken voor de krokusvakantie van start kan gaan.

Volgende van de detaillijst