Succesvolle 10de editie Liantis Urban Trail

publish date
21.11.2023

Op zondag 19 november beleefde Antwerpen de 10 editie van de Liantis Urban Trail Antwerp, een unieke loopervaring waarbij deelnemers de stad doorkruisen op een parcours van 7 of 12 km, langs historische en markante gebouwen. De jubileumeditie startte en eindigde dit jaar op campus PIVA, een bijzondere plek waar al jaar en dag zowel jongeren als volwassenen terecht kunnen bij de provinciale scholen PIVA en CVO Vitant voor een divers aanbod aan opleidingen.

De warmste finish van PIVA en CVO Vitant heeft € 1.593 opgeleverd voor De Warmste Week. Bekijk de actievideo.
Liantis Urban Trail - Start in PIVA
Start Liantis Urban Trail Antwerp in PIVA

De tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp was een groot succes. Meer dan 6000 deelnemers, waaronder 105 medewerkers van provinciale diensten en andere provinciale scholen, namen deel aan de loopwedstrijd.

Met PIVA als centraal punt werden de deelnemers direct na de start meegenomen langs de vestiaires in de kelder en de afdeling Slagerij waar heel wat bedrijvigheid te zien was. Op het parscours langs de winkels kwam de geur van versgebakken speculaas de lopers al tegemoet. In de afdeling Bakkerij werden ze aangemoedigd door de leerlingen van 5 Bakkerij en getrakteerd op PIVA-speculaas.

Kort voor de finish liepen ze dwars door het oefenrestaurant ‘Hof van Leysen’ waar de leerlingen van het 4de jaar horeca hun flambeervaardigheden oefenden en langs de pas gerenoveerde keukens. De deelnemers konden zo een kijkje achter de schermen nemen van het culinaire onderwijs dat PIVA en CVO Vitant bieden.

Urban Trail Antwerp door PIVA
Einde Liantis Urban Trail Antwerp in PIVA

Infrastructuur om trots op te zijn

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen, was blij met de passage door PIVA en kwam met plezier het startschot voor de 4de groep lopers geven: ”De Liantis Urban Trail Antwerp is een perfecte manier om onze infrastructuur in de kijker te zetten. De sportievelingen konden met eigen ogen zien hoe goed onze scholen zijn uitgerust om onze leerlingen en cursisten de best mogelijke opleiding te geven. We zijn trots op onze infrastructuur en we zijn ervan overtuigd dat deze een positieve impact heeft op de kwaliteit van ons provinciaal onderwijs."

Taart voor de 10de jubileum van Liantis Urban Trail Antwerp
Taart voor de 10de jubileum van Liantis Urban Trail Antwerp

10-jarig jubileum

Het 10-jarig jubileum kon op deze culinaire hotspot natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. PIVA zorgde voor een indrukwekkende verjaardagstaart in de vorm van een ‘pièce montée’. Dit meesterwerk van luxepatisserie werd aangesneden door gedeputeerde Luk Lemmens en schepen Peter Wouters en verdeeld onder de vele vrijwilligers van de organisatie alsook uitgedeeld voor een vrije gift ten voordele van De Warmste Week. 

De Warmste Finish
De Warmste Finish

De Warmste Finish

Naast het sportieve aspect van de Urban Trail, werd ook aandacht besteed aan het goede doel. De leerlingen van het 4de en 5de jaar Slagerij voorzagen de deelnemers van broodjes buikspek met de beroemde PIVA-saus, terwijl de cursisten van het éénjarige traject van CVO Vitant een heerlijk vegetarisch pompoensoepje bereidden, bedeeld door OLO Rotonde (foto © Ronny Mullens). De opbrengst van de verkoop gaat naar De Warmste Week, die dit jaar draait rond het thema 'Opgroeien zonder zorgen'. Dank aan de leerlingen van onze zusterschool PTS Boom voor de mooie vlammetjesdecoratie.

Ook provinciehuis mocht niet ontbreken

Naast de gebouwen van PIVA leidde het parcours de deelnemers van de Urban Trail Antwerp ook nog naar een andere provinciale locatie, namelijk het majestueuze Provinciehuis even verderop. Ook in dit toonbeeld van duurzaamheid werd alles uit de kast gehaald om de deelnemers een onvergetelijke ervaring te bieden. Na 14 verdiepingen en 310 treden konden de deelnemers genieten van een prachtig uitzicht over de stad. In de trappenhal werd een visueel spektakel uitgewerkt waardoor de lopers het gevoel kregen in een videogame beland te zijn. En in de raadzaal konden de deelnemers zichzelf zien lopen op de livestream. 

 

Lees de artikelen in de pers en bekijk foto's, veel foto's van de duizenden lopers: