PIVA serveert hopscheuten

publish date
01.02.2022

Voor de fijnproevers: PIVA serveert hopscheuten. Op maandag 7 maart serveren 7BG&E en gastchef Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop) een vijfgangenmenu met hopscheuten, het witte goud uit volle grond. 

Reserveren kan vanaf woensdag 2 februari 9u. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. ***VOLZET***
PIVA serveert hopscheuten
Een samenwerking met Wouter Keersmaekers, Oud Conynsbergh en De Hopgenoten

Hopscheuten zijn bijzonder lekker maar ook zeldzaam en delicaat. Het seizoen van de hopscheuten is van korte duur; enkel februari en maart kan je genieten van de subtiele, licht aardeachtige, frisse smaak die doet denken aan asperges en schorseneren, met toetsen van hazelnoot en een bitter vleugje witloof.

De Hopgenoten wil dit culinair erfgoed promoten en de teelt en traditie ervan in de kijker zetten. De Hopgenoten is een initiatief van Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop), Serge Verboven (Restaurant Marcel), Patrick Verheire (Minerva), Tom Fluit (Vin d’Ou) en hoppescheutenteler Paul Temmerman (hoppescheuten.be).

Wouter Keersmaekers, PIVA-chefs Luc Godon en Maarten Greveling en de leerlingen van het 7de specialisatiejaar Gastronomie en Events presenteren volgend menu:

Amuses

  • Bisque van grijze Noordzeegarnalen/Elixir d’Anvers
  • Espuma schorseneer/gepekelde akkerzwam
  • Kroketje van Mechelse koekoek/ hersensaus

Menu

  • Salade rauwe hopscheuten/hazelnoot/gebrande makreel
  • Hopscheuten/gepocheerd ei/ handgepelde garnalen/Tripel d’Anvers/Gold Label by Royal Belgium Caviar
  • Mechelse koekoek/jonge bloemkooltjes/hopscheuten rauw gebakken/ karnemelk
  • Gold chocolade/witbier/duindoornbes/Schone van Boskoop

 

Hopscheutenmenu met Royal Belgian Caviar
Royal Belgian Caviar

De bediening is in handen van de leerlingen van het 7de jaar restaurantbedrijf en drankenkennis en maîtres Caroline Van Honsté en Mark Simons. Zij serveren aangepaste wijnen van Oud Conynsbergh, het biodynamisch wijndomein in Boechout. Bakkerijchef Lynn van Dommelen staat garant voor het heerlijke dessert.

Ook Royal Belgian Caviar draagt bij aan het exclusieve event. Zij doneren 500g Gold Label kaviaar van topkwaliteit, met liefde gekweekt in hun steurkwekerij, voor de lunch. Met dank ook aan hopscheutenteler Paul Temmerman, Migino bvba (hazelnoten en artisanale hazelnootolie) en fotograaf Koen Dhollander.

Wat: 5-gangenmenu Hopscheuten
Wanneer: maandag 7 maart, start tussen 12u en 13u
Waar: Hof van Leysen, PIVA
Prijs: €65 inclusief aangepaste wijnen en waters
Reserveren: online vanaf woensdag 2 februari 9u ***VOLZET*** - https://www.piva.be/restaurants.html

 

Met dank aan: