PIVA scoort viermaal op AEHT Cornet Trophy

publish date
30.04.2022

28 en 29 april namen vier leerlingen van PIVA deel aan AEHT Cornet Trophy georganiseerd door Hotelschool Hasselt. Het werd een topeditie met 4 medailles voor het PIVA-team.

PIVA neemt deel aan AEHT Cornet Trophy

De 'AEHT Cornet Trophy’ is een jaarlijkse wedstrijd voor Belgische hotel- en toerismescholen met vanaf dit jaar 3-sterrenchef Viki Geunes (Zilte) als trotse peter. De nationale wedstrijd is een preselectie op deelname aan de Europese wedstrijd en conferentie. Zo namen afgelopen november vier leerlingen van PIVA deel aan AEHT in Estland. Dat leverde toen twee bronzen medailles op voor onze leerlingen.

Alle vier de leerlingen van PIVA vielen in de prijzen:

Yasmin Barrientos Rojas van 5 technisch hotel nam deel aan de wedstrijd Restaurant en behaalde brons. Haar opdracht was een klassieke zaalbereiding in een nieuw jasje steken met de creatie van een biermocktail en sabayon. Ze serveerde samen met Amy Ayoub van Ensorinstituut Oostende een driegangenmenu met bierpairing.

Benjamin Bergs van 5 technisch hotel ging in de categorie Keuken met Kaat De Bie van VTI Spijker aan de slag met seizoensgebonden producten en streekproducten van bij ons. Voor het hoofdgerecht moest er Cornet Oaked of Cornet Smoked als ingrediënt worden gebruikt. Hun driegangenmenu was goed voor een zilveren medaille.

Jonathan Van hunskerken van 5 toerisme bracht samen met een collega-student Britte Cox van Handelsschool Aalst een digitale presentatie over de verkenning van Hasselt op een originele manier, goed voor een bronzen medaille. Het team moest hun reisvoorstel voor 3 dagen en 2 nachten Hasselt brengen in het Engels.

Morena Goossens van 5 technisch bakkerij won goud samen met Annouck Anné van Technigo! Aalst met een dessert met bieren van Rodenbach, origine chocolade, room en Haspengouws fruit.

PIVA op de AEHT Cornet Trophy 2022
Yasmin op TV Limburg
Yasmin op tv Limburg

“Het zit in de kleine details,” zei Yasmin over een tafel dekken volgens de regels op Limburgse tv!

De deelnemende scholen dit jaar zijn Hotelschool Hasselt, Ensorinstituut Oostende, PIVA Antwerpen, Coloma Mechelen, Talentenschool Turnhout, Spijker Hoogstraten, Technigo! Aalst, Handelsschool Aalst, COOVI Anderlecht en Campus Wemmel.