PIVA-koffiekoeken voor vuilnisophalers en parkwachters

publish date
06.04.2020

PIVA bedankt de vuilnisophalers en -vegers van Stad Antwerpen en de mederwerkers van de provinciale groendiensten met zo'n 1400 chocoladebroodjes, rozijnenkoeken, puddingkoeken, boterkoeken, croissants en PIVA-sterretjes.

PIVA koffiekoeken voor de stadsdienst
Sector Noord in Merksem

PIVA telt 800 leerlingen die normaliter ’s middags in de broodjeszaak of in het free flow restaurant genieten van een broodje of een warme lunch bereid door hun klasgenoten. Kris Van Rysselberghe, technisch adviseur bakkerij: “We hebben 1400 koffiekoeken in de aanbieding voor de helden van deze coronacrisis, projectjes van onze leerlingen die we willen afwerken en verdelen.”

Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens: “We willen iets terugdoen voor de mensen die het land draaiende houden. Daarom bedankt aan de bakkers van PIVA voor dit initiatief! Ze tonen hun hart op de best mogelijke manier, met zoetigheid. De koeken zullen een hart onder de riem zijn voor de mensen die zowel in de stad als in de provincie zorgen dat buiten ‘ons kot’ alles zo proper mogelijk blijft.”

Chefs Peter Claus, Kris Van Rysselberge, Kristof De Vocht, René Smedts, Koen Van Helden en Eric Van den Hende beginnen hun paasvakantie met koeken bakken in de school. Om 4 uur verzamelen we in de afdeling bakkerij om de koeken te bakken, vullen en versieren.

Vervolgens verdelen we pakketjes voor 600 vuilnisophalers en vegers over drie vertrekpunten van de vuilnisophaling in Antwerpen; het Kiel, Wilrijk en Merksem.“Een mooie uiting van waardering voor het werk van de stadsreiniging. En die is terecht. Ik ben als schepen zeer trots op onze mensen. In moeilijke tijden staan ze er keer op keer. Ook zij staan aan het front om onze maatschappij leefbaar te houden. Respect is op zijn plaats”, reageert Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen voor o.a. patrimonium, groen, stads- en buurtonderhoud.

95 pakketjes met boterkoeken, chocoladekoeken en worstenbroodjes bezorgen we aan de provinciale groendiensten van Rivierenhof Deurne, Prinsenpark Retie en Vrijbroekpark Mechelen. Jan De Haes, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen vindt dit een topinitiatief van PIVA: “We mogen de parkwachters in onze provinciale groendomeinen niet vergeten die er elke dag staan, de parken onderhouden en de bezoekers er tevens op wijzen voldoende afstand te houden. Dat is in tijden dat mensen snakken naar contact vaak niet evident. Een zoete en welgemeende schouderklop is verdiend.”

Leerlingen oefenen vanuit hun kot en leerkrachten bendenk opdrachten vanuit hun kot. Anderen kunnen niet thuis werken maar blijven ervoor gaan, dat appreciëren we. Laat het ontbijtpakketje smaken!

Martine Corremans, Directeur stadsreiniging Stad Antwerpen: "Bij deze nogmaals hartelijk bedankt voor de fijne traktatie aan onze medewerkers bij Stadsreiniging. Ook in deze moeilijkere tijden zorgen we als stad voor het ophalen van het huisvuil, het ledigen van de ondergrondse sorteerstraten, het verwijderen van sluikstorten en het proper houden van de Antwerpse straten. Het is bijzonder fijn om te merken dat dit werk gewaardeerd wordt. Onze medewerkers waren aangenaam verrast met dit mooie gebaar en de koffiekoeken waren bijzonder lekker.

In naam van alle medewerkers, ‘nen dikke merci’!"

PIVA koffiekoeken voor de stadsdienst
PIVA koffiekoeken voor de stadsdienst
Sector Zuid in Wilrijk
PIVA-koeken voor de stadsdienst
Sector Midden in het Kiel

Volgende van de detaillijst