PIVA en basisschool Sint-Jan Berchmans bakken voor Warmste Week

publish date
03.12.2019

Op maandag 2 december 2019 heerste er een enorme bedrijvigheid in de bakkerij van PIVA Antwerpen. Onze aspirant-bakkers (5 technisch Brood- en Banketbakkerij) ontvingen 40 leerlingen van het 6de leerjaar van de vrije basisschool Sint-Jan Berchmans in Rupelmonde om samen cupcakes te bakken voor de Warmste Week. 

PIVA en basisschool Sint-Jan Berchmans bakken voor Warmste Week

Liefst 1000 cupcakes werden onder het toeziend oog van PIVA-oudleerling en proefbakker Jelle De Groof gecreëerd door telkens 1 PIVA-leerling en 2 leerlingen van het zesde leerjaar. Firma Zeelandia droeg ook zijn steentje bij en stond in voor een deel van de grondstoffen. Deze “Warmste” cupcakes zullen vrijdag 13 december verkocht worden op de kerstmarkt van Sint-Jan Berchmans in Rupelmonde ten voordele van Vasse Kweek (sociale groententuin) en de nieuwe chiro- en scoutslokalen.

Na de workshop kregen de leerlingen een rondleiding doorheen onze school en mochten ze hun creaties proeven en uiteraard werden deze volmondig heerlijk bevonden. Een proevertje voor mama en papa werd met veel plezier in ontvangst genomen, kwestie van de omgeving al te verlekkeren voor de kerstmarkt van volgende week.

PIVA en basisschool Sint-Jan Berchmans bakken voor Warmste Week

Volgende van de detaillijst