Pastry Lions met Raoul Andriessen

publish date
17.01.2024

Belgen houden van gebakjes en van hun gerenommeerde patissiers. Het is dan ook haast ondenkbaar dat België al vier jaar lang niet meer heeft deelgenomen aan de prestigieuze Coupe du monde de la Pâtisserie. Maar de Pastry Lions zijn terug! En met onze Raoul Andriessen in het team.

Raoul Andriessen, Jean-Philippe Darcis, Marijn Coertjens en Djordy Van Kemseke
Raoul Andriessen, Jean-Philippe Darcis, Marijn Coertjens en Djordy Van Kemseke

Een nieuw jong team patissiers gaat voor een comeback op het internationale toneel.

Jean-Philippe Darcis is één van de meest gerespecteerde en gerenommeerde chocolatiers van België. Hij voert het team aan. De coach beschikt over de nodige expertise om die comeback te maken. Marijn Coertjens is de aanvoerder en chocoladespecialist van het Belgisch team. Hij nam al eerder deel aan de Coupe du Monde. In 2011 bracht hij België naar de 3de plaats op het podium. Djordy Van Kemseke uit Schilde is sinds 2023 Belgisch ijskampioen. En onze eigenste praktijkleerkracht Raoul Andriessen is de suikerspecialist van Team Belgium. Raoul won in 2023 de Dutch Pastry Award met zijn indrukwekkende showstuk Octopus.

Alvorens door te stoten naar de finale in 2025 zullen de Pastry Lions een plaats moeten bemachtigen op de Europese preselecties in Parijs. Hier krijgen de kandidaten voor het eerst een voorproefje van de competitie en wat hen te wachten staat tijdens de wereldfinale. Het Belgisch team ambieert een podiumplaats in Parijs tijdens de beurs Sirha Europain.

Maandag 22 januari komt het Belgisch team met Djordy en Raoul in actie in Parijs. In 5u30 tijd zullen zij een artistiek chocolade- en suikerstuk moeten realiseren, 8 desserten op bord, 3 Paris-Brest en 3 ijstaarten.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.