Olympisch goud voor PIVA?

publish date
18.10.2016

Zaterdag 22 oktober neemt voedingsschool PIVA in Duitsland deel aan het grootste vierjaarlijks kooktreffen ter wereld. Het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen gaat naar Erfurt met twee individuele deelnames van leraars van de bakkerijafdeling en een culinair team dat deelneemt in de categorie ‘gemeenschapsrestauratie’. 

Deelnemers

Het culinair team van 4 bestaat uit Dirk Van Calster (technisch adviseur hotelafdeling), Frédéric Vandermeer (leraar keukenpraktijk), Bert Vogels (leraar slagerijafdeling) en Frieda Lemmens (lerares bakkerijafdeling). Het veelzijdige team van PIVA neemt deel in de categorie ‘gemeenschapsrestauratie’.

Jurgen Baert en Frank Van Vaerenbergh, twee leraars van de bakkerij-afdeling, dingen mee in de categorie ‘artistieke patisserie’.


Bronzen plak

In 2012 haalde PIVA brons met het culinair team op de ‘Culinary Olympics’ in Erfurt. In 2014 deden ze dat nog eens over op de ‘Culinary World Cup’ in Luxemburg. Op 22 oktober 2016 wagen zes medewerkers van PIVA weer hun kans op de ‘Culinary Olympics’ ofte International Exhibition of Culinary Art in Erfurt. 


International Exhibition of Culinary Art

Dit vierjaarlijkse kooktreffen is één van de grootste en meest prestigieuze culinaire events ter wereld. De editie van 2016 vindt net als vorige editie plaats in Erfurt, Duitsland. De allereerste editie van ‘International Exhibition of Culinary Art’ dateert van 1900. Toen deden er vier landen mee. In 2012 participeerden maar liefst 54 landen en 1600 chef-koks aan deze hoogstaande culinaire olympiade. Provinciaal Instituut PIVA is vereerd dat zes van haar medewerkers op 22 oktober strijden voor de ereplaatsen.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
International Exhibition of Culinary Art: zaterdag 22 oktober tot en met dinsdag 25 oktober

Waar:
International Exhibition of Culinary Art: Erfurt, Duitsland

Meer info:
www.piva.be
www.olympiade-der-koeche.com