Liantis Urban Trail Antwerp door PIVA

publish date
15.09.2023

Op zondag 19 november vindt de tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp plaats. De deelnemers doorkruisen op een 7 of 12 km lang parcours opnieuw de stad en lopen langs of dwars door een aantal historische of markante gebouwen. Dit jaar staan PIVA en het Wezenbergbad al zeker op het programma. Voor de tiende verjaardag worden meer dan ooit locaties aangedaan waar nog nooit eerder door gelopen werd.

Urban Trail Antwerp door PIVA

Start en finish in PIVA

Start en finish van de tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp bevinden zich in PIVA, in de Desguinlei. Het Provinciaal Instituut Antwerpen startte 85 jaar geleden als een slagersschool, maar tegenwoordig is PIVA veel meer dan dat. Het is een enorme campus waar ook toekomstige bakkers worden klaargestoomd en opleidingen hotel en toerisme gevolgd kunnen worden. Ook volwassenen kunnen er bij CVO Vitant terecht voor een gamma beroepsgerichte opleidingen in de voedingssector.

De deelnemers aan de Liantis Urban Trail Antwerp lopen meteen na de start, die tussen 9u en 11u20 in acht startwaves gegeven wordt, langs de slagerij en bakkerij van het PIVA. Vervolgens brengen ze een bezoekje aan de slagers- en bakkerswinkel. Op de terugweg, kort voor de finish, loopt het parcours ook nog dwars door de pas gerenoveerde keukens.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen: “We merken dat onze grote keukens, verbruikerszalen, bakkerij- en slagerijruimtes met al hun potten, messen, ovens en keuken- en bakmachines steevast tot de verbeelding van bezoekers spreken. Het provinciaal onderwijs staat dan ook bekend om haar investeringen in goed uitgeruste en ruime klaslokalen, zoals de spiksplinternieuwe keukens en het wijnproeflokaal waar de deelnemers langskomen. Deze keer wordt er eens niet door onze leerlingen en cursisten van inspanning gezweet!”

Urban Trail Antwerp door PIVA

Lekkers ten voordele van De Warmste Week

Na je ontdekkingstocht op loopschoenen door Antwerpen heb je wel een opkikker verdiend. De afdeling slagerij van PIVA voorziet broodjes buikspek mét de befaamde PIVA-saus. De leerlingen van het éénjarig traject van CVO Vitant maken een heerlijk vegetarisch soepje. Verwarm je aan de finish met het lekkers van PIVA en CVO VItant.

De opbrengst van de verkoop van broodjes en soep gaat naar De Warmste Week. PIVA wil een warme thuishaven zijn waar leerlingen zichzelf kunnen zijn. Onze school is een plek waar je kan groeien en bloeien met een warm welkom, meerdaagse teambuildings en spelletjesmiddagen. Het thema van De Warmste Week dit jaar 'Opgroeien zonder zorgen' ligt ons nauw aan het hart.

Urban Trail Antwerp door PIVA

Locaties Antwerp Urban Trail

Een tweede gebouw met een lange geschiedenis dat op 19 november op de route ligt, is Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Een primeur, want het is de eerste keer dat de Liantis Urban Trail door het alombekende zwembad loopt.

Antwerps schepen van Sport Peter Wouters: “Als allereerste én grootste Urban Trail heeft Antwerpen een reputatie hoog te houden. Wel, wees gerust: ook editie nummer 10 wordt er absoluut eentje om te zien en te lopen! We bouwen de conditie én de spanning gestaag op en gaan dus nog niet alle geheimen prijsgeven, maar we verklappen al wel dat we in de front- en backstage van de Wezenberg duiken. Voor die unieke passage zullen we het plaatselijke loopverbod hoogst uitzonderlijk en tijdelijk opheffen”, knipoogt Wouters. “Voldoende geprikkeld om mee uit de startblokken te schieten? Schrijf je dan snel in en maak je op voor een verrassende en adembenemende loop- en ontdekkingstocht in een buitengewone sfeer.”

Nog meer locaties:

  • Provinciehuis
  • DE SINGEL
  • Colruyt Antwerpen-Zuid
  • Crowne Plaza
  • Antwerp Expo
  • Yust

Bekijk hieronder de teaser:

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Liantis Urban Trail Series

De Liantis Urban Trail Antwerp maakt deel uit van de Liantis Urban Trail Series, die op 25 juni geopend werd in Brussel. De volgende manche is op 22 oktober in Gent. Na Antwerpen volgt er nog één evenement, een nocturne in Mechelen op 9 december.

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL ANTWERP 

Programma zondag 19 november 2023:

  • 8u: afhalen borstnummers
  • 9u-11u20: start in 8 waves
  • 14u30: einde

 

Start & finish:

Provinciaal Instituut PIVA
Desguinlei 244
2018 Antwerpen

Meer info & inschrijvingenwww.liantisurbantrailseries.be