Koekjes voor de buren van PIVA

publish date
19.03.2020
PIVA bezorgt koekjes aan het rusthuis

PIVA kookt en bakt in de school, maar ondersteunt ook veel evenementen buitenshuis. Zo stonden er onder andere samenwerkingen gepland met Antwerpen Proeft, Gault&Millau en de Franse ambassade. Al die evenementen worden logischerwijs geschrapt omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Terecht.

Begin deze week heeft de school al het voedsel dat kan bederven verwerkt en verdeeld. De koekjes die leerlingen vorige week hebben gebakken voor onze Doedag (die normaal gezien gisteren zou plaatsvinden) en voor Urban Trail hebben we cadeau gedaan aan onze buren; de Markgrave en woonzorgcentrum Sint-Gabriël.

De Markgrave is een voorziening die bijdraagt tot de levenskwaliteit van kinderen en volwassenen met een visuele en al dan niet bijkomende beperking door middel van activiteiten, woonondersteuning en opleidingen. Deze zorgverleners verdienen ook een applaus én een koekje.

Naar jaarlijkse traditie zou 5 technisch bakkerij na de paasvakantie een wandeling maken met de blinden en slechtzienden van de Markgrave. Enkele weken later zouden ze dan samen sandwiches bakken in PIVA. Dit is maar één van de vele geplande uitstappen die we moeten schrappen.

De directie heeft vandaag beslist om alle activiteiten en evenementen in en buiten de school, behalve het lesgeven, te schrappen voor de rest van het schooljaar. 

Ook zonder de uitstappen en de lessen blijft PIVA in deze corona-tijden verbinden, we hebben ons verplaatst van de schoolgebouwen naar sociale media. Leerkrachten dagen je uit om thuis te bewegen en te bakken.

Volg PIVA in de verhalen op facebook en instagram. Samen sterk!

PIVA in Sint-Gabriël 2018
Bezoek aan Sint-Gabriël vorig schooljaar

Volgende van de detaillijst