Horeca challenge

publish date
24.11.2020

Vandaag lanceerde Horeca Forma de eerste van een wekelijkse ‘Generatie H challenge’. Generatie H staat daarbij voor de generatie jongeren die een horecaopleiding volgen en nu niet kunnen proeven van het echte horecaleven. Stages en werkplekleren kunnen niet altijd doorgaan, de didactische restaurants zijn gesloten voor externen… 

Tom Lysebettens GeneratieH
Tom van Lysebettens

Elke dinsdag komt er een nieuwe video online van een ‘horeca-influencer’ die een uitdaging lanceert. Elke uitdaging loopt van dinsdag tot zondag 0u. Maandag maakt Horeca Forma dan een winnaar bekend. Dit wordt wekelijks herhaald, tot de kerstvakantie. 

WEEK 1

In de eerste video daagt Tom van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe in Gent, onze leerlingen uit om een gerecht te bedenken met bieslook. Alleen mag die bieslook niet gesneden worden, want dat haat chef van Lysebettens.

Leerlingen kunnen meedoen met de challenge door een filmpje of foto te posten van hun gerecht met bieslook op hun instagram-profiel. Vergeet daarbij niet de nodige hashtags: #generatieH #horecaforma @tomvanlysebettens @piva.antwerpen

Wil de leerling het filmpje of de foto liever niet posten op zijn/haar profiel? Dan mag hij/zij het ook via Instagram-bericht doorsturen naar Horeca Forma.

Volg de GeneratieH challenge op instagram van PIVA: https://www.instagram.com/piva.antwerpen/?hl=nl

Bekijk het filmpje met Tom van Lysebetten: https://www.instagram.com/p/CH9vQ-5HVAO/

WEEK 2

Na een eerste geslaagde lancering van de challenge van Tom Van Lysebettens, stuurt Horeca Forma deze week Kevin Strubbe, etiquette- en gastvrijheidsexpert, op jullie af. 

Ook deze challenge zal lopen tot zondagavond en op maandag maken we de winnaar bekend via onze Instagrampagina. Zoals het hoort, zal de winnaar ook beloond worden voor zijn/haar inzending. 

NIEUW: aangezien heel wat scholen de challenge aangaan, kunnen ook klassen meedingen voor een prijs

Post je filmpje/foto deze week op je Instagramprofiel met de volgende hashtags #generatieH, #horecaforma, @kevin_strubbe @piva.antwerpen

WEEK 3

De derde challenge is er eentje met knolselder van Pieter Coomans van restaurant Wingerd te Vorselaar.

Post je filmpje/foto deze week op je Instagramprofiel met de volgende hashtags #generatieH, #horecaforma, #restaurant_wingerd, @pieter_coomans, @piva.antwerpen.

WEEK 4 - laatste challenge

De feestdagen staan voor de deur. Kleine bubbels vragen kleine gerechtjes overgoten met een warme saus gezelligheid. Maya van Tabl’O te Nieuwpoort is hier een krak in. We gaan voor een record aan inzendingen, zodat we allemaal inspiratie kunnen opdoen voor onze feesttafel. 

Post je filmpje/foto op je instagramprofiel met de hashtags #generatieH #horecaforma @tablonieuwpoort en @piva.antwerpen

Volgende van de detaillijst