Herstart: circulatieplan getest & goedgekeurd

publish date
15.05.2020

Maandag 18 mei verwelkomen we de leerlingen van het 6de en 7de jaar weer op school. Vrijdag 15 mei hebben we gebruikt om het circulatieplan te testen met leerkrachten.

Herstart PIVA: test met leerkrachten

Maandag komen onze leerlingen met een mondmasker naar school en nemen ze een andere route. Zo gebruiken we nu een andere ingang, namelijk de grijze poort naar de binnentuin.

Wat verandert er nog?

Wanneer je de binnentuin betreedt, was je onmiddellijk de handen. Er zijn extra wasbekkens geplaatst, net zoals op festivals inclusief nadarhekken. Als voedingsschool zijn we het ook wel gewend om op hygiëne te letten en onze handen meerdere keren per les te wassen.

We bewaren steeds een afstand van minimum 1,5 meter: in de rij, op de trappen, terwijl we wachten aan de toiletten... Bij verplaatsingen van en naar een lokaal volgen we het éénrichtingsverkeer. Dat wil zeggen één trappenhal om naar boven te gaan en een andere trappenhal om naar beneden te gaan. Zo leer je de school nog wat beter kennen en moet je nergens leerlingen kruisen.

Elke klasgroep - een groep kleiner dan de klas van voor de paasvakantie - heeft nu een eigen lokaal. Die lokalen zullen grondig gereinigd en verlucht worden. Betreed het lokaal ook één voor één.

Vrijdag hebben we alles nog een keer grondig overlopen met groepjes leerkrachten - leerkrachten die zich een dagje mochten voordoen als leerlingen. Zij hebben met een kritische blik het circulatieplan gecheckt en gedubbelcheckt. De laatste aanpassingen werden doorgeven. De extra pijlen zullen er zijn maandag!

 

Herstart PVA

Volgende van de detaillijst