Gibbe Verstappen mooi 4de met eendenpastei

publish date
16.11.2022

Op vrijdag 11 november 2022 organiseerde de Slagersbond van Chimay en omstreken haar 27ste Internationale wedstrijd voor wildpatés en witte en zwarte feestpensen. Onder begeleiding van leerkracht Tony De Clercq kregen de leerlingen van 6ST de opdracht om elk een product in de rubriek wildpaté en feestpensen te creëren.

r 27ste Internationale wedstrijd voor wildpatés en witte en zwarte feestpensen

Mounir Meftah koos voor een pastei van fazant met kweeperengelei, pistache en Pineau de Charentes en als feestpens was het een witte pens van Bresse kip met garnituur van eend en ganzelever.

Een wilde eendenpastei met gekonfijte appelsien, ganzenlever en Manderin Napoleon was dan de creatie van Gibbe Verstappen en hij koos voor bloedpens royal van haas met kastanje, veenbessen, ganzenlever en Elixer d’Anvers.

De producten van Gust Wachters waren een paté van hert met mispelgelei en morieltjes en een witte pens van konijn met escargots “Les Petis-Gris de Namur” en marjolein.

r 27ste Internationale wedstrijd voor wildpatés en witte en zwarte feestpensen
Gibbe Verstappen en Tony De Clercq

Knap werk van 6ST

Met 29 inschrijvingen behaalde Gibbe Verstappen een mooie 4de plaats met zijn eendenpastei met gekonfijte appelsien, ganzenlever en Manderin Napoleon met 82 punten, een verschil met 3,80 punten van de winnaar.

In de rubriek zwarte feestpensen was de 4de plaats wederom voor Gibbe Verstappen. Zijn bloedpens royal van haas met kastanje, veenbessen, ganzenlever en Elixer d’Anvers kreeg een beoordeling van 74 punten.

Verder behaalde Mounir Meftah een 22ste plaats voor zijn paté en een 27ste plaats voor zijn witte feestpens. Gust Wachters behaalde een 23ste plaats voor zijn paté en eveneens een 23ste plaats voor zijn witte feestpens.

Naast PIVA hebben ook COOVI, Ter Groene Poorte en ITCF Rance als deelgenomen aan de wedstrijd.

Bert Vogels, technisch adviseur slagerij