Erasmus+: we zijn weer (bijna) compleet

publish date
01.03.2021

Ondanks corona vertrokken eind september zes afgestudeerde leerlingen op Erasmusstage. Nick, Daphné en Twana trokken voor 5 maanden naar Riga in Letland. Emily, Derryl en Jonathan verkozen het zonnige Tenerife.

Erasmus+ 2021 terugkommoment

Door corona werd hun geplande terugvlucht gecanceld. Daardoor kwamen Nick, Daphné, Twana en Jonathan bijna drie weken te vroeg terug. Emily en Derryl daarentegen vinden het zo fantastisch in Tenerife, dat ze besloten nog enkele maanden te blijven.

Dinsdag organiseerden we daarom een ‘blended’ terugkommoment, om de afgelopen periode te evalueren. En het was een succes! Ieder van hen zou deze ervaring aanraden aan onze leerlingen. Wat ze dan positief vonden? “Nieuwe dingen aangeleerd op mijn werk. Nieuwe taal geleerd en mensen ontmoet. Leren alleen leven. Leren leven met anderen. Leren hoe je het best samen leeft en afspraken maakt met andere huisgenoten. Zelfstandig dingen doen of stappen ondernemen.”

Nick Smet verwoordt het als volgt: “Met deze projecten kan je tieners er bewust van maken dat de problemen die we in ons thuisland hebben, ook in ander landen gebeuren. Ze zullen veel meer op hun eigen benen staan, zodat ze stevig in hun schoenen staan als ze beginnen te werken!’

Mission accomplished. Op naar september, wanneer we hopelijk weer alles kunnen geven op Erasmusgebied.

Erasmus+ 2021 vertrek Italiaanse studenten

Arrivederci

Maandag 22/2 vertrokken onze zes Italiaanse Erasmussers terug naar Bardolino. Ze vonden het hier, ondanks de coronamaatregelen, fantastisch en hopen deze zomer nog eens op bezoek te komen!

Meer over onze internationale projecten lees je hier.

Volgende van de detaillijst