Bevlogen leerkrachten: Jelle De Groof

publish date
07.12.2022

In september zijn veel nieuwe leerkrachten gestart in PIVA, ook enkele oud-leerlingen. Na een job als proefbakker-demonstrateur bij Zeelandia is Jelle De Groof nu praktijkleerkracht in het 3de jaar bakkerij en duaal bakkerij.

"Al vanaf het moment dat ik de schoolbanken van PIVA had verlaten, wist ik dat ik ooit graag les zou willen geven in deze school."
Oud-leerling en praktijkleerkracht Jelle De Groof

Jelle De Groof studeerde in 2014 af in 6 TSO bakkerij en volgde nog twee specialisatiejaren. Na een succesvolle stage kon hij meteen bij Zeelandia aan de slag als proefbakker-demonstrateur. September 2022 keerde hij terug naar PIVA en deelt nu zijn kennis en enthousiasme voor het bakkersambacht met de derdejaars.

Studietraject

Jelle De Groof: "Het schooljaar 2011-2012 ben ik bij PIVA gestart in het 4de middelbaar TSO in de bakkerijafdeling. In de loop van mijn eerste studiejaren in het middelbaar werd het al snel duidelijk dat ik graag iets met mijn handen wilde doen. Zo ben ik van sociale en technische wetenschappen overgestapt naar de prachtige ambacht van het brood en banket bakken.

"Ik ben in 2014 afgestudeerd in het 6de technisch Brood- en Banketbakkerij. Nadien heb ik nog twee specialisatiejaren gevolgd: eerst het 7de jaar Chocoladebewerking en IJsbereider en nadien nog een 7de Secundair-na-Secundair Assistent Voedingsindustrie.
Tijdens die laatste studie kon ik stage lopen in de proefbakkerij van de firma Zeelandia.

"Omdat mijn stage zo goed verlopen was, heeft Zeelandia gevraagd of ik na mijn studie niet kon blijven en kreeg ik een vast contract aangeboden als proefbakker-demonstrateur. Het was een hele fijne job. Ik heb er heel veel bijgeleerd. Ik heb veel verschillende bakkerijen kunnen bezoeken om er demonstraties te geven, om ze verder te helpen met vragen en om nieuwe ideeën aan te rijken."

Oud-leerling en praktijkleerkracht Jelle De Groof

Van PIVA naar Zeelandia en terug naar PIVA

Jelle: "Na 6 jaar bij Zeelandia was ik toe aan iets nieuws en kreeg ik de mogelijkheid om te starten op PIVA. Al vanaf het moment dat ik de schoolbanken van PIVA had verlaten, wist ik dat ik ooit graag les zou willen geven in deze school. Ik ben heel blij dat ik nu mijn kennis die ik heb opgedaan als proefbakker-demonstrateur kan delen met de nieuwe generatie PIVA-studenten.

"Ook mijn enthousiasme voor het bakkersvak wil ik overbrengen én de ijver om toch altijd positief en hoopvol te blijven, ook wanneer moeilijke dingen op je pad komen."

Oud-leerling en praktijkleerkracht Jelle De Groof
Jelle bij Zeelandia

Bevlogenheid

Jelle: "Hier in de school is een enorme kennis aanwezig, niet alleen uit cursussen of boeken, maar vooral van de geëngageerde leerkrachten die hun ervaring delen. Er zijn meerdere leerkrachten die mij altijd positief zullen bijblijven en voor mezelf hoop dat ik ooit ook zo zal herinnerd worden door mijn leerlingen.

"PIVA is een school met heel toegewijde en toffe leerkrachten. Je kan er jezelf zijn en er zijn duidelijke afspraken van wat mag en niet mag. Dit zorgt voor een duidelijke structuur en een veilige thuishaven voor leerlingen.

Daarenboven is PIVA een grote school met heel wat middelen en mogelijkheden om je een professionele opleiding bieden. Of je nu bakkerij, slagerij of hotel wil volgen, bij PIVA zit je sowieso op de beste plek om je hierin te verdiepen."