Belgium Chocolate Awards: PIVA behaalt 2x zilver

publish date
21.05.2021

Zowel Renzo Devleesschauwer van 6BBa als leerkracht Lynn van Dommelen vallen in de prijzen met hun praline bij de Belgium Chocolate Awards 2021. Proficiat aan beiden!

De Belgium Chocolate Awards is dé vakwedstrijd die op zoek gaat naar het chocoladetalent van vandaag en morgen. In normale tijden worden de pralines live geproefd door de jury op een evenement, maar daar stak covid-19 deze keer een stokje voor. 

Thema Olympische Spelen

Het opgelegde thema waar de deelnemers zich mochten door laten inspireren was ‘Olympische Spelen’. Een uitgebreid thema waar de mogelijkheden legio waren: de deelnemende landen, een bekende atleet, Tokyo/Japan, de vlaggen, Aziatische smaken... Een thema dat duidelijk tot de verbeelding sprak bij de deelnemers en geleid heeft tot 41 creaties, bestaande uit pralines en chocoladebars.

Zowel Renzo als mevrouw Van Dommelen lieten zich inspireren door Japan:

Belgium Chocolate Awards 2021: Renzo Devleesschauwer
Renzo Devleesschauwer met zijn praline 'A'

Renzo Devleeschauwer behaalt zilver in de categorie praline bij de studenten

Bernard Proot van chocolaterie Del Rey reikt digitaal de prijs uit aan Renzo Devleesschauwer van 6BBa voor zijn praline 'A'. Bij deze 'A-praline' wordt een Japanse letter A op de praline aangebracht. Bittere chocolade aan de buitenkant en een binnenkant met een krokantje, zachte koffieganache, yuzugelei en Elixir d'Anvers. 

Renzo werd gecoacht door Chef Marc Jaspers.

Bekijk de bekendmaking op chocolaterie.pmg.be

Belgium Chocolate Awards 2021: Lynn van Dommelen
Lynn van Dommelen en haar creatie 'Sakura'

Lynn van Dommelen behaalt zilver in de categorie praline bij de professionelen

Master Chocolatier Jelle Verstraete maakt de tweede plaats bekend bij de professionelen, die gaat naar bakkerijleerkracht Lynn van Dommelen. Haar creatie 'Sakura' is een praline met gelei van kers en rode shiso, Shiso Venezuela Ganache en een praliné van sesam en 7 kruiden. Op de praline staat een Japans teken dat staat voor de kracht die het Belgisch olympisch team nodig heeft voor de overwinning.

Bekijk de bekendmaking op chocolaterie.pmg.be

Belgium Chocolate Awards 2021: oud-leerling Tio van Ginneken

Oud-leerling Tio van Ginneken behaalt goud met zijn bar YAMATO

Chocolatier David Maenhout maakt de winnaar bekend in de categorie Chocolate Bar bij professionelen: oud-leerling Tio Van Ginneken! "Het is een subliem uitgevoerde creatie: perfecte balans, technisch heel sterk uitgevoerd, heel mooi. Knap gedaan. De verfrissende citrusgel is een perfecte combinatie met een ganache van verschillende limoensoorten en kruiden."

Zijn Yamato bar verwijst naar het oude Japan en is opgebouwd uit drie lagen: o.a. een fris zure gelei van sudachi (Japanse citrusvrucht), een kruidige witte chocolade ganache en een krokantje van gekarameliseerde kokos.

Bekijk de bekendmaking op chocolaterie.pmg