6 Toerisme op stage IJsland

publish date
24.03.2020

Op 6 maart 2020 vertrokken de leerlingen uit 6 toerisme op stage naar IJsland. Ze gingen hier een maand stage lopen. De leerlingen hebben deze stage zelf moeten voorbereiden: zelf op zoek gaan naar de beste vluchten, een cv en motivatiebrief schrijven naar hun stageplek en zelf een accommodatie zoeken waar ze een maand gingen wonen.

PIVA 6 toerisme vertrekt naar ijsland

Elena, Matthew en Yarno liepen stage in het noorden van IJsland. Ze woonden samen in een appartement in Dalvik. Yarno deed zijn stage bij Artic Adventures en bracht de toeristen tot vlakbij de walvissen. Elena en Matthew liepen hun stage in een skioord in Dalvik. Elke dag maakten zij de skipistes klaar zodat de jongeren van het stadje konden komen skiën. Natuurlijk niet voordat ze zelf eerst de piste konden testen.

In het zuiden van IJsland kon je Katrin en Duygu terugvinden. Zij liepen stage in het LAVA-center, een prachtig museum met de modernste technieken over alle vulkanen van IJsland.

In het bekende stadje Geysir kon je Banu en Jousra terugvinden. Zij werkten aan de receptie van een hotel. Vanuit hun raam konden ze meermaals per dag de Strokkur water wel 30 meter omhoog zien spuiten.

Vlakbij hen in een schattige boerderij boven op een heuvel liepen Daria en Juna stage. Met een glimlach verkochten ze zelfgemaakte ijsjes aan de talrijke groepen die deze prachtige boerderij kwamen bezoeken.

Ook in de hoofdstad Reykjavik liepen 2 leerlingen stage. Wanneer je Perlan binnenkwam werd je door onze studenten welkom geheten. En voor de prachtige show over het noorderlicht begon of voor je in de ice caves ging gaven onze leerlingen je de juiste uitleg.

In het weekend zijn we samen op excursie gegaan om zo het land nog beter te verkennen. We hebben heel wat geothermische gebieden bezocht, alsook de bridge between continents. Als laatste stop hebben we ook de secret lagoon bezocht.

Jammer genoeg moesten onze leerlingen door het coronavirus vroeger naar huis. Desondanks hun kortere stages hebben we toch heel veel positieve commentaren van de stageplekken gekregen. Er waren zelfs aanbiedingen om in de zomer terug te komen. Blij dat onze leerlingen veilig thuis zijn met een geweldige ervaring voor de rest van hun leven.

Maarten Janssens, coördinator internationalisering & toerisme

6 Toerisme in IJsland 2020